Eva Grgić/Germanijak.hr
Eva Grgić/Germanijak.hr

Danci pred Vatrene: "Bolje da ne krenemo o svima koji nam fale, a volimo igrati u atmosferi kakva nas sutra čeka"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 18:27

"To je razlog zašto igramo. Ta atmosfera, pritisak. Bio sam ovdje i ranije, vjerujem da će to biti odlična snaga za Hrvatsku, bit će im to poseban poticaj. Ali i mi se veselimo, uvijek je lijepo igrati u takvoj atmosferi", rekao je Kjaer

Popis reprezentativaca koji su trebali nastupiti u naredne dvije utakmice Lige prvaka za Dansku pogodili su veliki problemi. Nedostaje mu nekoliko imena kao što su Yussuf Poulsen, Jonas Wind (obojica nisu pozvana zbog ranijih ozljeda, op.a.) i Andreas Cornelius te Robert Skov, također otpala obojica zbog ozljeda tik pred susret s Hrvatskom. Osim toga, nećemo u Zagrebu gledati Jespera Lindstrøma, koji je zbog bolesti propustio i utakmicu Eintrachta pa je danski izbornik morao dalje potražiti spas.

"Bit će dugo ako vam krenem nabrajati sve kojih nema. Radije bih o onima koji su tu. Impresioniran sam hrvatskim nogometom i sportom općenito. Ovo je okršaj između dva mala diva", rekao je s osmijehom danski izbornik Kasper Hjulmand.

Jedna je dobra vijest za Dance - povratak igrača kojega osam mjeseci nije bilo na terenu zbog puknuća križnog ligamenta: Simon Kjaer. On je također bio na pressici.

"Dobrodošao natrag", rekao je izbornik kapetanu pa nastavio:

"Ne možemo dočekati utakmicu. Jedva čekamo početi. Respektiramo Hrvatsku, ali učinit ćemo sve da pobjedimo. Imamo priliku osvojiti grupu, to nam puno znači", kaže danski izbornik.

O posljednjoj utakmici s Hrvatskom u Kopenhagenu:

"Mi gledamo na prvo poluvrijeme naše zadnje utakmice kao primjer onoga kako trebamo igrati, a oni na drugo. To je jasno."

Kjaer o Hrvatskoj:

"I mi želimo imati loptu, a Hrvatska ima puno dobrih igrača. Mi moramo igrati na svoj način. Napasti ćemo i ići na pobjedu. Mislim da je najbolji dio Hrvatske način na koji se kreću. Znaju kada biti strpljivi, kada ne, kada krenuti u napad, kada ne."

Bodrit će ih 1.400 navijača, a Hrvatsku oko 25 tisuća.

"To je razlog zašto igramo. Ta atmosfera, pritisak. Bio sam ovdje i ranije, vjerujem da će to biti odlična snaga za Hrvatsku, bit će im to poseban poticaj. Ali i mi se veselimo, uvijek je lijepo igrati u takvoj atmosferi", rekao je Kjaer.


Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+

 


Tagovi

Danska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićMaksimirStadion Maksimir

Ostale Vijesti