REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

"Danas vam kažem, čekanju je kraj!" Zidane spreman za novi trenerski angažman

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 21:28

Dugo nakon Reala je čakao pravu ponudu

Prema pisanju španjolskog novinara Sergia Valentina, Zinedine Zidane postat će izbornik francuske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine, a trebao bi ju preuzeti već u siječnju 2023. godine.

Otkako je napustio Real Madrid u svibnju 2021., Zinedine Zidane povezivao se s raznim klubovima. Posljednje su glasine govorile da će preuzeti Paris Saint Germain, ali nako što je to mjesto ipak popunio Christophe Galtier (nakon što je otišao Mauricio Pochettino) svi su se okrenuli onome što i sam Zizou najviše priželjkuje - Les Blues.

Ovaj put je izvjesno, Zinédine Zidane će nakon Svjetskog prvenstva postati izbornik Francuske. Ako je vjerovati informacijama španjolskog novinara Sergia Valentina, svjetski prvak iz 1998. trebao bi naslijediti bivšeg suigrača Didiera Deschampsa nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, trećeg pod Deschampsovom erom, 10 godina nakon preuzimanja dužnosti.

"Prije godinu i pol, kad je Zidane otišao iz Madrida, rekao sam vam da neće voditi nijedan klub, da će čekati Francusku bez obzira na sve. Pa, danas vam kažem, čekanju je kraj: Zidane će biti trener Francuske nakon Svjetskog prvenstva", objavio je u četvrtak na svom Twitteru. Hoće li ova informacija biti potvrđena u prosincu, ostaje za vidjeti.

(eg)


Tagovi

Zinedine ZidaneFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti