Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dambrauskas: „Važno je da nam se vraća kapetan, dobru igru iz prošle utakmice moramo potvrditi u Šibeniku“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 14:18

Hajdukov trener je najavio utakmicu na Šubićevcu

Hajduk u 9. kolu HNL-a gostuje u Šibeniku (petak, 20 sati) nakon što su proteklog vikenda slavili na Poljudu protiv Slaven Belupa. Šibenik je u prošlom kolu remizirao s Osijekom na Gradskom vrtu s 1:1. Utakmicu na Šubićevcu najavio je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

„Moramo nastaviti na tragu pobjede protiv Slaven Belupa. Ne smijemo ići ispod toga. Tri osvojena boda u prošloj utakmici moramo potvrditi u Šibeniku. Naravno, to nam neće biti lako. Šibenik ima potpuno drukčiju momčad u odnosu na prošlu sezonu, a tada su nam radili dosta problema. Ova utakmica je derbi, bit će teška, borbena, bit će to bitka baš za svaku loptu. Međutim, moramo se nametnuti kroz posjed, kontrolirati utakmicu da zabijemo i izborimo pobjedu“, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

„Teško je ovu utakmicu gledati u kontekstu drugih susreta Šibenika. Zbog statusa lokalnog derbija ova utakmica ima posebno značenje. Osjetio sam to prošle sezone kada Šibenik susret s nama nije u najboljoj formi, ali su protiv nas bili na maksimumu. Uvjeren sam da će navijači na tribinama i pred televizijom gledati veliku borbu.“

Momčad je dobila na samopuzdanju nakon pobjede s 5:1 protiv Slaven Belupa.

„Uvijek je dobro pobijediti. Bilo je još više dobrog raspoloženja i glasnija atmosfera u svlačionici nakon tog susreta. Zadovoljan sam zbog tih pogodaka, ali bio bih sretniji da smo ih ravnomjernije raspodijelili na ta dva poluvremena, da smo dva-tri zabili u prvom poluvremenu, a ne da smo ih sve zabili u drugom dijelu nakon što smo na pauzu otišli s 0:1. Morali smo biti precizniji, konkretniji u prvom poluvremenu. Napunili smo se dodatnim samopouzdanjem, ali svaka utakmica je nova priča i moramo fizički i mentalno potpuno biti na visini zadatka. Nivo igara koji pokazujemo na Poljudu moramo početi prikazivati i na gostovanjima.“

Zbog ozljede nema Dina Mikanovića. U kadar se nakon odrađene suspenzije zbog kartona vraća Anthony Kalik. Otkrio je i kakva je situacija s Lovrom Kalinićem.

„Situacija je dobra. Mikanovića i dalje nema. Dobar je vijest što je Lovre jučer trenirao. Ako se nešto ne promjeni do utakmice bit će u sastavu. Važno je da nam se vraća kapetan. Ostali igrači su zasad zdravi i spremni“, zaključio je Dambrauskas.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk, 20.00

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Valdas DambrauskasHajduk

Ostale Vijesti