Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dambrauskas: "Teško je objasniti što se dogodilo nakon našeg vodstva, ovo nije Hajduk"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 22:29

Hajdukov trener prokomentirao je remi na Šubićevcu

Hajduk je propustio pobjedu na Šubićevcu u posljednjim minutama susreta. Vodio je Hajduk nakon gola Jana Mlakara u 49. minuti, a onda se pred kraj susreta u sudačkoj nadoknadi ukazao Ivan Dolček i zabio za 1:1.

Remi koji je donio Hajdukov nogometaš na posudbi raspalio je domaću tribinu na Šubićevcu koja je slavila veliki bod protiv rivala iz Splita. Nakon utakmice svoje viđenje utakmice dao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

„Teško je objasniti što se dogodilo nakon našeg vodstva. Zabili smo. Prije toga smo imali tri-četiri šanse. Nakon pogotka nismo igrali kao velika momčad. Kada je rezultat 1:0 onda se svašta može dogoditi“, rekao je Dambrauskas, a zatim dodao:

„Šibenik je krenuo prema naprijed. Rekao sam igračima u svlačionici nakon utakmice da igra iz drugog poluvremena nije bila dobra, nedopustiva. Ja preuzimam odgovornost.“

Nakon lošeg ulaska u sezonu naspram ambicija koje su joj prethodile, Dambrauskasu je postavljeno pitanje može li podignuti Hajduk.

„Znam da se stvari gledaju negativno. To i je posao novinara. Imamo dobru momčad, atmosferu u svlačionici. U drugom dijelu drugog poluvremena smo olako gubili loptu.“

Što je vidio pozitivno u današnjoj utakmici?

„Nogomet nikad nije jedna utakmica, već sljedeća, pa ona iza. Kada se pogleda zadnjih deset mjeseci to je najbolji period u posljednjih nekoliko godina. Bilo je u tom vremenu i nekih loših razdoblja. Znam da to boli igrače, navijače, osjećamo to, ali to je nogomet. Moramo krenuti raditi naporno. Već u srijedu nas čeka Rijeka. Novi veliki derbi“, rekao je i dodao:

„Znamo da ovo nije lagan teren. Teško se u Šibeniku dolazi do pobjeda. Ali, u prvom dijelu nam Šibenik nije puno kreirao. Ovo nije Hajduk. Ne sviđa mi se što su igrači mislili da je utakmica riješena.“

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Valdas DambrauskasHajdukHNLHrvatska nogometna ligaNK Šibenik

Ostale Vijesti