Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tko će koga, ako ne svoj svoga: Dolček šokirao Hajduk u posljednjoj minuti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 22:04

Šibenčani su izvukli bod pred sami kraj sudačke nadoknade

Šibenik je na Šubićevcu u 9. kolu HNL-a izvukao remi 1:1 protiv Hajduk. Jan Mlakar je početkom drugog dijela pogodio za 1:0, a u njegov volej su stali svi promašaji iz prvog. No, pred sami kraj ukazao se Ivan Dolček i donio bod Šibeniku. 

Prije početka utakmice Valdas Dambrauskasa naišao je na mali problem. Tijekom zagrijavanja Josip Elez je osjetio zatezanje lože pa je umjesto njega u prvih 11 uskočio Toni Borevković. Stasiti stoper zauzeo je poziciju pored Chidozieja Awaziema nakon što je četiri utakmice Dambrauskas birao par Awaziem-Elez.

Inicijativu od početka je preuzeo Hajduk na Šubićevcu i pokušavao naći put iza leđa Rogića. U prvom dijelu imali su šest udaraca prema vratima, a i jedan poništeni zgoditak. Njemu je prethodila sjajna akcija iz koje je Mlakar izbio sam pred Rogića, a vratar Šibenika je to obranio u 18. minuti. Lopta se odbila u korner nakon kojeg je Mlakar zabio, no gol je poništen jer je slovenski napadač bio u zaleđu.

Imao je Mlakar i u 28. minuti priliku kad ga je uposlio Livaja, a Rogić je opet bio na razini. Šibenik je za to vrijeme čekao svoju priliku, a šutirali su tek dva puta prema vratima Hajduka.

Ono što Mlakaru nije prolazilo u prvom dijelu otvorilo se odmah na početku drugog. Bio je to fantastičan gol u kooperaciji Livaje i Mlakara. Livaja je s centra poslao dugu loptu vanjskom, a Mlakar na nju natrčao i isprve šutirao lijevom nogom. Rogić je ostao nepomičan, a lopta je završila u mreži za 0:1 u 47. minuti.

Nakon tog zgoditka i igra je malo zamrla, a Šibenik se djelomično aktivirao. Stvorili su priliku u 61. minuti iz koje je Delić pokušao iznenaditi Kalinića, ali lopta je završila pored gola. Pokušao je još jedan bivši hajdukovac iznenaditi Lovru Kalinića u 77. minuti. Šutirao je Leon Kreković, a lopta se od bloka odbila u korner.

U tim trenucima Hajduk je na terenu imao tri napadača, ali nije od Mlakarovog gola bilo upućenog udarca prema Rogiću. Dambrauskas se u 63. minuti odlučio pridružiti Livaji i Mlakaru još Nikolu Kalinića umjesto Emira Sahitija, a prvi udarac u tom trozupcu prema vratima Šibenika bio je tek u 81. minuti.

Završio je Dambrauskas utakmicu s tri stopera. Iz igre je u 88. minuti izvadio Čolinu i Mlakara, a na travnjak poslao Simića i Atanasova. Činilo se da će Splićani odnijeti tri boda sa Šubićevca i da utakmicu kontroliraju prema mirnom kraju, a onda ih je šokirao njihov igrač na posudbi u Šibeniku.

Šibenik je u posljednjim minutama krenuo po pobjedu. Šutirao je jednom Kreković i pogodio u Lovru Kalinića, a onda je u sudačkoj nadoknadi Delić proigrao Dolčeka koji je zakucao loptu iza leđa Lovre Kalinića za 1:1.

Šibenik je tako otkinuo Hajduku bodove koje su Bijeli ciljali. Hajduk je nakon ovog remija na trećem mjestu s 13 bodova, a Šibenčani su kraljevi remija s devet bodova na šestom mjestu.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

Šibenik – Hajduk 1:1

Stadion: Šubićevac, Šibenik. Gledatelja: 2578

Glavni sudac: Igor Pajač; pomoćnici: Dino Knez, Ivan Starčević; četvrti sudac: Antonio Škobić

VAR: Dario Bel; AVAR: Marjan Tomas.

Strijelci: 0:1 Jan Mlakar (49., Livaja), 1:1 Ivan Dolček (90+7., Delić)

Žuti kartoni: Mislav Matić (Šibenik); Marko Fossati, David Čolina (Hajduk)

Crveni karton: /

Šibenik (3-4-2-1): Rogić – Perić (od 58. Kvesić), M. Matić, Mesa – Salomon (od 86. Dolček), Rak (od 46. Kreković), B. Matić (od 69. Skorup), Mina – Čanadi (od 69. Burgui), Arai – Delić.

Hajduk (4-1-3-2): L. Kalinić – Čolina(od 88. Simić), Awaziem, Borevković, Melnjak – Fossati(od 46. Kalik) – Grgić (od 81. Vuković), Krovinović, Sahiti (od 63. N. Kalinić) – Mlakar (od 88. Atanasov), Livaja.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:!

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukNK ŠibenikHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti