Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Dambrauskas: „Ovakve utakmice dobivaju vjera i srce prije svega“; Melnjak: „Samo opušteno i dobro nagaziti od prve minute“

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.08.22. | 19:25

Trener i lijevi bek Hajduka su najavili utakmicu protiv Villarreala na Poljudu

Hajduk čeka uzvrat playoffa protiv španjolskog Villarreala u četvrtak od 21 sat na Poljudu. Susret protiv Žute podmornice najavili su trener Valdas Dambrauskas i lijevi bek Dario Melnjak. Prvo pitanje je bilo hoće li startati Nikola Kalinić.

„Kalinić je jučer odradio prvi trening. Trenirat će i danas. Nakon ozljede u Valenciji preskočio je tri dana. Spreman je za nastup sutra. Koliko i kada će zaigrati vidjet ćemo sutra. Ako se ništa ne dogodi spreman je za nastup“, rekao je Dambrauskas, a onda se osvrnuo na ono što svi očekuju – može li Hajduk napraviti čudo?

„Protiv Lokomotive nismo bili uvjerljivi, ali idemo dalje. Ovo će biti potpuno suprotna utakmica. Villarreal voli kontrolirati utakmicu, imati posjed, čekati šansu, strpljivi su. Moramo biti fokusirani svih 90 minuta i na najsitnije detalje. Ti detalji mogu odlučiti. Moramo biti mirni, puni samopouzdanja.“

(5.40) Hajduk (3.70) Villarreal (1.60)

Melnjak je dugo bio tajno oružje Dambrauskasa i često zabijao kad najmanje se očekivalo.

„Par utakmica nisam zabio, vrijeme je da već zabijem. Bitno je da otvorimo utakmicu pogotkom i da napravimo ono što svi želimo“, rekao je lijevi bek Hajduka.

Emeryja je teško nadmudriti...

„To je veliki izazov i za mene i za igrače, za Hajduk. Ako vidiš neke utakmice kada nisi bio uspješan, igrao dobro, ali ako gledaš gdje je Hajduk bio prije godinu dana osjećaj je potpuno drugačiji. Sada možemo sanjati o velikim utakmicama, a sada je igramo, na svom stadionu. Jedini način da nadigramo Villarreal je da zaigramo otvorena srca i uma, i damo sve što imamo. Moramo iz sebe izvući nešto što ni ne znamo da imamo, svi igrači koji budu nastupili. Formacija, taktika su u ovakvim utakmicama sporedne. Ovakve utakmice dobivaju vjera i srce prije svega“, kazao je Dambrauskas i dotaknuo se promjena sustava i sastava u posljednje četiri utakmice.

„Vidjet ćemo sutra. Svaki navijač, novinar zna što treba napraviti. Da je to tako lako svi bi mogli biti trener ili igrač. Koliko poruka sa savjetima dobivam prije utakmica... Zato volim nogomet jer svatko ima svoje mišljenje. Neke stvari ne mogu svi primijetiti. Zato ti igrači treniraju 20 godina. Nogomet je igra pogrešaka. Nadam se da ćemo ih izbjegavati, da ćemo imati hrabrosti s loptom, kao u utakmici s Vitorijom u Splitu. Ako budemo tako hrabri ostalo će doći.“

(5.40) Hajduk (3.70) Villarreal (1.60)

Emery se odlučio da neće odraditi trening u Splitu prije utakmice, a neki su to vidjeli i kao podcjenjivanje Hajduka.

„To je normalna praksa u Europi, treniraju u svom okruženju. Svako putovanje je nesigurnost. Ne čudi me to.“

Melnjak se osvrnuo na ritam utakmica četvrtak-vikend.

„Kada te adrenalin preuzme tijelo, takav nikakav umor ne postoji. Za sutra smo svi spremni. Tko će i misliti o umoru ispred toliko ljudi u ovakvoj utakmici. U ovih godinu dana sve se ljepše osjećam u momčadi. Znam kome što odgovara. Zanimljivije je kada se događa nešto po mojoj strani. Sutra bi bilo lijepo kad bismo kombinirali i lijevo i desno i po sredini, da iznenadimo protivnika.“

Bilo je govora i o iskustvu iz prve utakmice.

„Poslije kasnih utakmica kasno i zaspemo. Vjerojatno smo puno iskusniji nakon ove utakmice. Uglavnom smo znali njihove prednosti, gdje će nas pokušati nadmudriti. Dobar dio odgovara je u prvoj utakmici, gdje smo dobro otvorili susret, poveli, pritisli“, rekao je i dodao koliko je opterećenje loviti tri razlike:

„Najbolje je i ne razmišljati mnogo o tome. Kada prvi gol padne u koji svi vjerujemo ono ćemo krenuti napraviti nešto veće. Ako uđemo u produžetke onda ćemo biti dovoljno jaki psihički da to izdržimo. Mislim da nas ima više na ovom stadionu. Nisam još ništa sanjao, možda to ostane za večeras. Samo opušteno i dobro nagaziti od prve minute. Treba izdržati njihov pritisak, kada oni stisnu patiti zajedno, a onda zabiti dva i ako Bog da još i više“, istaknuo je Melnjak.

(5.40) Hajduk (3.70) Villarreal (1.60)

Jedna od najvećih utakmica Hajduka po pitanju renomea i razine protivnika. Je li to pritisak ili dodatni motiv?

„Ovakve utakmice su najlakše za trenera. Ako nekoga treba motivirati za ovakav susret nešto nije u redu s njim. Adrenalin kojeg ćemo imati nosit će nas naprijed. U ovoj utakmici je najmanji pritisak i najveća šansa. Kada u velikom klubu izgubiš od manjeg protivnika to je pritiska. Ovo je šansa da pokažemo koliko vrijedimo protiv najjačih momčad Europe“, rekao je Dambrauskas.

Jesi se ti okladio da ćeš zabiti?

„Za prošle golove se nisam kladio, ali su mi poslije suigrači govorili da su znali da ću zabiti. Čekam sutra poslije utakmice nekoliko njih da mi kažu da su znali da ću zabiti“, kazao je Melnjak.

Hoće li mijenjati Villarreal?

„Ako će i mijenjati opet će imati kvalitetu“, uvjeren je Melnjak.

Ako Hajduk povede i u 80. minuti opet će biti u igri?

„Gol je dobrodošao, bila prva minuta ili 85. ili 89. minuta. Ali bitno je spriječiti i da oni zabijaju, zatvoriti im prostor“, kazao je Melnjak.

Konferencijska liga, playoff, uzvrati

Četvrtak, 25. kolovoza

AIK – Slovacko, 19.00 (0:3)

Basel – CSKA Sofia, 19.00 (0:1)

Cluj – Maribor, 19.00 (0:0)

H. Beer Sheva – Univ. Craiova, 19.00 (1:1)

MOL Fehervar – Köln. 19.00 (2:1)

Slavia Prag – Rakow, 19.00 (1:2)

Twente – Fiorentina, 19.00 (1:2)

Viborg – West Ham, 19.00 (1:3)

Viking - FCSB, 19.00 (2:1)

Wolfsberger – Molde, 19.00 (1:0)

Anderlecht – Young Boys, 20.00 (1:0)

Balkani – Shkupi, 20.00 (2:1)

Hamrun – Partizan, 20.00 (1:4)

Nice – M. Tel Aviv, 20.00 (0:1)

Dudelange – Lech, 20.30 (0:2)

Slovan – Zrinjski, 20.30 (0:1)

Antwerp – Basaksehir, 20.45 (1:1)

Linfield – RFS, 20.45 (2:2)

Gil Vicente – AZ Alkmaar, 21.00 (0:4)

Hajduk – Villarreal, 21.00 (2:4)

Rapid Beč – Vaduz, 21.00 (1:1)

U zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Valdas DambrauskasDario MelnjakHajdukVillarrealkonferencija za novinareKonferencijska liga

Ostale Vijesti