Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dambrauskas odbio izborničku funkciju u Litvi, dovodi ga se u vezu s klubom iz Championshipa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.10.22. | 14:03

Sky Sports ističe kako mu je glavni protukandidat Michael Carrick koji je dosad radio kao pomoćnik Josea Mourinha i Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu.

Nema koga nije začudila izjava Lukše Jakobušića da je Valdasa Dambrauskasa trebao smijeniti odmah nakon što Hajduk nije uspio slaviti protiv Dinama u Superkupu na početku sezone. Litavski stručnjak ostao je još neko vrijeme na klupi da bi mu onda presudio remi sa Šibenikom (1:1) u 9. kolu HNL-a.

No, 45-godišnjak radi tog otkaza, koji spada u sferu neočekivanih, nije potonuo, baš kao što njegove dionice nisu izgubile na vrijednosti. Litavski nogometni savez bio je spreman ponuditi rekordan ugovor bivšem treneru Hajduka i Gorice da postane novi izbornik, ali on se na toj ponudi zahvalio budući da je njegova želja još neko vrijeme biti u klupskom nogometu.

Litavski mediji potom su istaknuli kako je to bio jasan pokazatelj kako Valdas Dambrauskas ima neke druge opcije za nastavak trenerske karijere. Poljaci su ga povezivali s Legijom, a nedavno se pojavila priča u engleskim medijima kako je Valdas aplicirao te je jedan od glavnih kandidata za klupu Middlesbrougha, trenutno 22. momčadi Championshipa. Chris Wilder dobio je otkaz nakon nešto manje od godinu dana na klupi, ali je zanimljivo kako čelni ljudi Middlesbrougha nisu uspjeli pronaći njegovu zamjenu već 16 dana. Protekle tri utakmice momčad je vodio Leo Perovich, nekadašnji urugvajski reprezentativac koji podrijetlo vuče iz Hrvatske.

Valdas Dambrauskas nije jedini kandidat za mjesto glavnog trenera, a Sky Sports piše kako je u nešto boljoj poziciji od Litavca Michael Carrick kojem bi ovo bio prvi samostalni trenerski posao. Carrick je prethodno radio kao asistent Josea Mourinha i Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu, klubu u kojem je zaključio igračku karijeru 2018. godine.

Litavski stručnjak se svojevremeno školovao na Otoku, a prije Hajduka je vodio Ludogorec, Goricu, RFS, Žalgiris, Ekranas i Litvu U19.



Tagovi

Valdas DambrauskasMichael CarrickMiddlesbroughChampionshipHajdukLitva

Ostale Vijesti