Eva Grgić/Germanijak.hr
Eva Grgić/Germanijak.hr

Dalić: "Modrić kreće od prve, Perišić će biti lijevo, Erlić neće igrati sutra, a centarfora vam neću otkriti"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.09.22. | 17:58

"Nisam govorio sastav ni prije pa nek ostane i sada tako. Kramarić, Petković, Livaja, Budimir, svaki igra na svoj način, možemo ih koristiti, i tu ćemo imati slatke brige, vidjeti što je bolje u kojem trenutku."

Izbornik Zlatko Dalić je dan prije susreta s Danskom na Maksimiru u sklopu Lige nacija pred novinarima iznio najnovije informacije o momčadi, idejama i željama u ovome susretu. Na Maksimiru se očekuje oko 25 tisuća navijača.

"Danska je jedna od najboljih europskih reprezentacija, uostalom prvi su u našoj grupi. Kompaktna momčad koja igra visok presing i jedna je od najboljih u Europi u ovom trenutku, čak i s tih nekoliko ozljeda, oni su i dalje jako dobra reprezentacija", nahvalio je izbornik protivnike.

Sastav?

"Imali smo dva treninga, ne može se tu puno očekivati, pogotovo u ponedjeljak nakon puta, jučer je bio malo jači, ali dečki su raspoloženi, voljni, a Erlić jedini nije spreman, ali on trenira s nama pa ćemo vidjeti što će biti do Austrije. Perišić će sigurno igrati lijevo, ne želim ga gubiti desno, a Oršić isto igra sjajno tako da mi je drago da imam odlične zamjene na klupi. Nećemo mi tu puno mijenjati, u 4:3:3 smo izgledali sjajno."

Zadnja linija?

"Erlić, Pongračić, Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol...Došlo je sada puno mlađih igrača, njima je velik izazov koga ćemo odabrati, bit će to najbolji, najkvalitetniji, ne želim izgubiti Lovrena i Vidu, oni će isto dobiti svoje, ali Gvardiol će postati najskuplji branič na svijetu i to moramo poštovati i cijeniti. Ne mogu svi igrati dvije utakmice u tri dana, tako da ćemo raditi male rošade, ali veseli me činjenica da smo postali jako kvalitetni i konkurentni u tom segmentu."

Hoće li Modrić startati?

"Imali smo tada treću utakmicu u sedam dana pa je Modrić bio drugo poluvrijeme u Kopenhagenu, ali sutra će početi utakmicu svakako. On je naš kapetan, igra dobro."

Hoće li krenuti odmah napadati?

"Nama je sutra potrebna pobjeda, ali nećemo srljati. Igrat ćemo pametno i oprezno, ne srljatii u napad da nas Danska ne kontrira. Znam da se od nas očekuje napad, napravit ćemo ga, ali umjereno."

Disciplina? Ako netko dobije karton protiv Austrije, preskočit će prvu utakmicu na SP-u, upitao je kolega.

"Dobro je to znati, nisam o tome razmišljao iskreno, ali mislim da mi nećemo s tim imati problema."

"Mislim da nije tako, UEFA i FIFA ne prenose na međusobna natjecanja kazne, ali provjerit ćemo", naglasio je glasnogovornik reprezentacije.

Minutaža?

"Ovisi kako bude išao tijek utakmice, imamo jaku klupu i dobro je što imamo. Dvije utakmice u tri dana sigurno ćemo paziti koliko ćemo kome dati minuta."

Tko će biti centralni napadač?

"Nisam govorio sastav ni prije pa nek ostane i sada tako. Kramarić, Petković, Livaja, Budimir, svaki igra na svoj način, možemo ih koristiti, i tu ćemo imati slatke brige, vidjeti što je bolje u kojem trenutku. Nemamo vremena da igramo svi svaku utakmicu, ali pokušat ćemo mijenjati ovisno o situaciji na terenu. Ako su u formi što god da se odlučimo nećemo pogriješiti", zaključio je izbornik.

Po prvi puta ćemo nositi novi dres, nošeni će ići u humanitarne svrhe za zakladu "Vatreno srce", a navijači će imati priliku kupiti ga.

Susret je na rasporedu sutra od 20:45, a izravan prijenos možete pratiti na Novoj TV.

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Zlatko DalićReprezentativni nogometHrvatska nogometna reprezentacijaDanska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti