Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dalić: Mijenjam sastav za Češku, idemo na dvije pobjede i prolaz skupine

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 14:26

Izbornik Vatrenih danas je u Rovinju dao osvrt na utakmicu protiv Engleske te najavio sljedeću.

Nakon prospavane noći, iako je pitanje koliko je bilo sna kod Dalića, izbornik je istrčao pred medije u Rovinju i ponudio pozitivu…

Nismo bili podređeni, nismo bili loši ili na streljani. Jednostavno nam nedostaje to prema naprijed i naša ambicioznost u tom djelu igre. Igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu i nisu nas nadigrali. Mi moramo biti realni a naša realnost je prolaz grupe pa da u nokaut fazi napravimo sve što možemo”, kratko je rezimirao hrvatski izbornik.

Na konstataciju kako je možda ovo bolji izbor jer drugo mjesto nosi lakši ždrijeb, Dalić je naglasio kako Hrvatska sigurno nije kalkulirala na Wembleyu.

Uopće ne razmišljam što nosi drugo mjesto već imam jedini cilj da prođemo skupinu. Sigurno neće biti lako sa Škotskom i Češkom, ali ja sam optimist”.

Medije je zanimao izbornikov dojam o igri Andreja Kramarića.

Potpuno je kriva procjena i konstatacija koja se nudi. Ja bih volio vidjeti trenera koji će doći na Wembley i reći svojim igračima: imate punu slobodu, nemate fazu obrane. Kramarić je imao zadatke u obrani koje je ispunio. Jako sam zadovoljan kako je to odigrao u paru s Vrsaljkom. U fazi napada nije bilo lako primiti loptu u čistoj poziciji, no on je pokazao želju, htijenje i odgovornost”.

Protiv Češke će sigurno biti promjena u momčadi. Puno toga ovisi o pregledu magnetskom rezonancom na koji su tijekom ponedjeljka podvrgnuti Lovren i Barišić. No, isto tako je jasno da se u preostale dvije utakmice mora ići ofenzivnije i s većim rizikom.

Jasno da sada moramo ići na pobjedu. Ponavljam da nismo kalkulirali niti protiv Engleske, ali sada je jasno što nas čeka. Napad nam šteka, nema nas puno u završnici i to ćemo mijenjati. Tako ćemo slagati priču za te dvije utakmice u skupini”.

Neki tumače loš dojam izostankom samopouzdanja, a Dalić se načelno složio s tom tezom i odmah ponudio rješenje.

Ma nedostaje samo jedna dobra utakmica s tri boda, dva gola… To bi otvorilo sve”.

Izbornik se dotakao uvjeta u Rovinju.

Ovdje imamo sve, ali nam nedostaje mir. Ako Englezi imaju naš sastav dva dana prije utakmice jer netko gleda pa to izbaci na naslovnici, onda je ne mogu biti zadovoljan. No, što je tu je. To je stari problem da Hrvatska nema kamp i da svako gleda trening.”

Na redu je Češka…

Danas im se okrećemo. Gledat ćemo njihovu utakmicu protiv Škotske, Vukojević je pripremio analizu. Imam respekt prema njima, ali mi moramo ići na dvije pobjede i uzeti barem 4 boda”. - završio je Dalić.


Tagovi

Euro 2021Euro 2020EUROHNSHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti