Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Cvijanović za Germanijak: "Sa Šibenikom želim naslov, a onda povratak u Osijek"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.03.24. | 08:03

Igrač Osijeka na posudbi u Šibeniku komentira sjajnu sezonu na Šubićevcu u kojoj se vratio poslije teške ozljede i osam mjeseci pauze

I dok je fokus javnosti na nikada zanimljiviju borbu za naslov prvaka, nešto slično odvija se i u drugoj ligi. Doduše, službenog naziva - Prva NL. Šibenik je u jednom trenutku bio na minus sedam od Zrinskog, sada je došao na dva boda zaostatka. Dovoljno da okrenemo broj Ivana Cvijanovića, igrača Osijeka na posudbi u Šibeniku i jednog od najstandardnijih prvotimaca u momčadi Marija Carevića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Odlazak u Šibenik bio je najbolji mogući potez koji mi se dogodio. Išao sam tamo s određenim rizikom jer mi nitko nije ništa garantirao. Bio sam svjestan da se moram izboriti za svaku minutu a na meni još teret od ozljede zbog koje me nije bilo osam mjeseci na travnjaku. Na koncu, sve je ispalo kako treba. Igram puno, zadovoljan sam iako ima još prostora za napredak”, reći će Ivan Cvijanović koji se vratio na travnjak nakon ozljede križnih ligamenata. Ozlijedio se kod trenera Bjelice, kasnije su se u Osijeku mijenjali na klupi filmskom razinom.

“Propustio sam dvojicu trenera i bilo je jasno da ću teško moći se dokazati. I zato sam otišao u drugu ligu da uhvatim kontinuitet koji sam u Šibeniku i dobio”.

Iako je formalno lijevi bek, Cvijanović igra na poziciji “wing back” u sustavu 3-4-3 koji Carević najčešće preferira u Šibeniku.

“Bilo je to uoči prve utakmice kada je trener pozvao Dujmovića i mene i pitao što nam više paše. Obojica smo rekli da možemo igrati lijevog stopera, a ja sam dodao da mi ta pozicija wing backa ne zvuči loše. I eto, 22 utakmice igramo na tim pozicijama”, smije se naš sugovornik koji je dva slobodna dana iskoristio za odlazak u Zagreb u obiteljsko okruženje. Za Carevića, osim što je trenerski darovit, kažu i kako zna s igračima. Jak je na mentalnom planu i to mu vraćaju na travnjaku.

“Imao sam nekoliko trenera, od Bjelice do Tomasa, ali Carević je u samom vrhu. Dobar je s taktikom, zna s igračima, vidi se iskustvo koje ima”.

Šibenik je neka kombinacija iskusnih igrača i mladosti. Uvijek trojica mladića moraju početi utakmicu. Možda ipak zeru premlad kadar za tu borbu koja ih očekuje do kraja sezone.

“Ne bih se složio. Mislim da je idealan taj miks koji su napravili a naši rezultati nam daje za pravo da to mislimo. I kad je Zrinski otišao na tih plus sedam, nismo odustajali što je dokaz da smo karakterno jaki. Netko bi se predao, mi smo bili ustrajni i sada smo u situaciji da je sve u našim rukama. Deset utakmica, deset pobjeda i vraćamo se u elitni razred u kojem je Šibeniku svakako mjesto”, naglasit će Cvijanović dodavši kako je Šibenik posljednji put poražen još u studenom. Od tada imaju osam utakmica, sedam pobjeda i remi…

“Dobra je serija, nadam se da će trajati do kraja. No, bilo je pitanje kada će nas krenuti. U prvom dijelu sezone imali smo nekoliko pehova i nekih situacija koje nisu išle nama na ruku, ali sada je sve kako treba biti”.

Zanimljivo, u zadnjem kolu Šibenik gostuje kod Zrinskog u Osijeku. Mogla bi to biti utakmica koja će direktno odrediti prvaka…

“Moglo bi, iako se nadam da ćemo to riješiti i prije kao što se sigurno to isto nadaju i u Zrinskom. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. No, bit će spektakl u zadnjem kolu ako se do tog trenutka ne definira pitanje prvaka”.

Za Ivana Cvijanovića se spominjalo da bi se ove zime mogao vratiti u Osijek. No, na njegovu poziciju stigao je Roko Jurišić dok je Cvijanović zapravo bio zadovoljan takvim raspletom.

“Na dobrom smo putu u Šibeniku, ja sam standardan i nekako sam osjetio da bi bilo dobro da ostanem do ljeta, odnosno do kraja posudbe”.

Ugovor traje do ljeta 2025., Cvijanović želi s Osijekom napraviti dobar rezultat.

“Tri prelijepe godine sam proveo tamo, kada se vratim bit će još godina - taman da napravimo nešto veliko”.

Osijek u ovoj sezoni šepa…

“Ne bih o tome. Igrač sam Osijeka, ali nisam unutra da ja sada komentiram i tražim razloge. Možda rezultati nisu u skladu s očekivanjima, ali isto tako je činjenica da je puno mladih igrača dobilo priliku. Na dobrom su putu”.

Dakle, sljedeće sezone s Ivanom Cvijanovićem u prvoj momčadi na Opus Areni, prethodno prvakom druge lige?

“Nadam se da će biti upravo tako”, završio je mladi Cvijanović.



Tagovi

NK ŠibenikIvan CvijanovićNK Zrinski Jurjevac Osječko 1664HNLNK OsijekPrva nogometna liga

Ostale Vijesti