Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Carevićev joker s klupe u fotofinišu srušio Vinkovčane: Šibenik ostao 'za vratom' vodećem Zrinskom

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 17:50

Ovom je utakmicom zaokruženo 23. kolo 1. NL, a Zrinski je i dalje vodeća momčad drugog razreda

U posljednjem susretu 23. kola Prve NL Šibenik je na svom travnjaku na Šubićevcu dočekao Cibaliju kao veliki favorit susreta, ali i pretendent za promaknuće i povratak u elitni razred domaćeg nogometa. Na kraju su favoriti ostvarili tijesnu pobjedu golom jokera s klupe Josipa Gačića u 85. minuti susreta za nova tri boda Dalmatinaca. Šibenik je ovime ostao na dva boda do vodećih Jurjevčana uz utakmicu manje, a Vinkovčani su osmi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U redovima gostiju nedostajali su Bajić, Kuzminski, Vrdoljak i Jergović, ali svakako treba pohvaliti vinkovačke Ultrase koji su prešli veliku kilometražu kako bi bodrili svoje ljubimce na Šubićevcu.

Šibenik je preko Toševskog od prvih minuta imao nekoliko solidnih prilika. U četvrtoj minuti Toševski je izašao pred protivničkog vratara, poslao je loptu prema golu, ali su to očistili braniči Cibalije. Potom je u 21. minuti prošao pucao iskosa, ali je lopta otišla pokraj gola. Nekoliko minuta kasnije vidjeli smo i kako se tresla greda. Pucao je Marjanović, ali od pogotka - ništa.

Držali su domaćini loptu u svojim nogama, tako da su gosti tek nakon 36 minuta igre imali prvu priliku. Pucao je Bosak, ali je lopta otišla preko gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije Toševski je opet pucao, ovoga puta s 10-ak metara, ali je zatresao stativu i to je bila posljednja prava šansa u prvom dijelu tako da se na odmor otišlo bez pogodaka.

U nastavku je Cibalia prva stvorila priliku. U 54. minuti pucao je Bosak, ali je Đaković sjajno reagirao. U narednim minutama smo vidjeli Torresa u nekolicini prilika, ali je golman bio spreman. Sjajnu šansu za Cibaliju imao je Jazvić koji je bio jedan na jedan s vratarom, ali pucao je preko gola. Bila je to 83. minuta, a neiskorištenu priliku gostiju skupo su naplatili domaćini. Samo dvije minute kasnije, mrežu je zatresao Josip Gačić nakon gužve u petrcu poslije ubačaja iz kuta. Utrčali su svi s domaće klupe na travnjak proslaviti pogodak sa svojim strijelcem koji je na travnjak ušao samo dvije minute ranije.

U oba ranija ovosezonska međusobna dvoboja Šibenik je odnio pobjedu. Na Šubićevcu je bio bolji s 2-0 dok je u Vinkovcima slavio s 3-1. Čak tri pogotka u ta dva susreta postigao je Cvijanović.

Izravni konkurenti Šibenčana za plasman u najbolji razred domaćeg nogometa, sastav Zrinskog iz Jurjevca imao je dva posrtaja zaredom. Prvo je remizirao protiv Croatije u Zmijavcima, a zatim je izgubio kod kuće od Dubrave, no onda je jučer slavio protiv Dubrave, a ima uz bodovnu prednos i utakmicu više od Šibenika.

Šibenčani u idućem kolu idu na noge Croatiji iz Zmijavaca, dok će Cibalia imati još jedan težak zadatak jer će na svom terenu ugostiti ni manje ni više nego li vodeći Zrinski, tako da nas čeka jedan opasni slavonski okršaj.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK ŠibenikCibaliaPrva nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti