Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cure glavu gore: Izabranice Nenada Gračana poražene od Rumunjki u sklopu kvalifikacija za Mundijal

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 19:42

Presudio je rani pogodak Erike Gered.

 Iako su naše reprezentativke već ispale iz svih kombinacija za Mundijal koji se za nogometašice sprema iduće godine u Australiji i Novom Zelandu, i dalje aktivni kvalifikacijski ciklus služi izborniku Gračanu kako bi uigrao naše izabranice za izazove koji slijede.

Tako je danas poslijepodne bilo u Velikoj Gorici gdje su nam u goste stigle favoritkinje iz Rumunjske. U utakmici gdje je pobjeda naših protivnica bila više nego izgledna, sve je bilo odlučeno u prvom dijelu kada je u četvrtoj minuti Erika Gered iskoristila nesmotrenost naših nogometašica i lijepim plasiranim udarcem prevarila našu Doris Bačić na vratima.

Naše cure su imale i veliku priliku za izjednačenje. I to čak dvije prilike, po jednu u svakom poluvremenu. Prvo je Landeka pucala u 44.minuti malo preko gola, samo da bi u sudačkoj nadoknadi Jelenčić pucala malo pored vratnice.

"Čestitam svojim igračicama, zaslužili smo puno više u ovoj utakmici. Na početku smo iz naše nesmotrenosti primili zgoditak, ali dobro je da protiv reprezentacije koja je kvalitetnija od nas nismo izgubili koncentraciju ni igru tijekom cijele utakmice. Pokušavali smo stvarati situacije za gol, istina je da ih nije bilo previše, ali najvažnije je da su cure pokazale kompaktnost. Ova nam utakmice ulijeva optimizam uoči budućih nastupa”, rekao je poslije utakmice Nenad Gračan za službene stranice HNS-a.

Nakon ovog susreta ostajemo na 7 bodova, bez prilike za plasman na Mundijal. U našoj skupini veliku borbu za prvo mjesto vode nogometašice Italije i Švicarske. Podsjećamo, samo prvroplasirani ide dalje, drugi mora u dokvalifikacije. Nama sada slijedi duga stanka i potom finalna dva ogleda, prvi protiv Švicarske i potom onaj protiv Litve.

HRVATSKA - RUMUNJSKA 0:1

Strijelac: 0:1 Gered (4’).

Žuti kartoni: Lubina, Jelenčić, A.M. Marković (Hrvatska), Ficzay (Rumunjska).

HRVATSKA: Bačić, Balog, Domazet, Pranješ (88’ Kunštek), Dulčić, Lubina (71’ K. Marković), Landeka, Jelenčić, A.M. Marković, Ljuština (78’ Spajić), Glibo (71’ Slipčević).



Tagovi

Nenad Gračanhrvatska ženska nogometna reprezentacijaRumunjska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti