Crystal Palace šokirao United na ovosezonskom debiju na Old Traffordu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 20:29

Dva gola zabio je Wilfired Zaha u impresivnoj pobjedi na Kazalištu snova.

Veliko iznenađenje u Premiershipu. Manchester United poražen je s 1:3 od Crystal Palacea te tako loše krenuo u novu Premiership kampanju.

Navijači na Old Traffordu doživjeli su hladan tuš već u sedmoj minuti. Tyrick Mitchel je s lijevog boka dao loptu za Jeffreya Schluppa na lijevom krilu. On se lijepo namjestio i dao odličnu nisku loptu na drugu startivu, takvu da je niti jedan obrambeni igrač Crvenih vragova nije stigao, nego je to samo pošlo za rukom Androsu Townsendu koji šalje loptu iz blizine u suprotni kut vrata De Gee za 0:1.

Domaćini su imali puno sreće u 67. minuti. Wilfried Zaha dobio je loptu u stopostotnoj prilici, rutinski zabio pod prečku kako i priliči napadaču njegove klase, no bio je za malo u zaleđu. Naravno, gol je poništen.

No isto se ne može reći tek nekoliko minuta poslije. Victor Lindelof igrao je rukom u 71. minuti i to kaznenom prostoru. Glavni arbitar Martin Atkinson konzultirao se s VAR-om i odlučio da će dodijeliti najstrožu kaznu za Crystal Palace. Domaćini su u ovim trenucima bili suočeni s veoma nezgodnom situacijom.

Izvođenju jedanaesterca pristupio je Jordan Ayew, pucao po podu poprilično precizno, ali David de Gea odlično brani udarac. Ipak, tek trenutak kasnije, novi šok za domaćina. Atkinson dosuđuje ponavljanje izvođenja radi toga što je, po njegovoj procjeni, Španjolac prerano istrčao.

Gosti sad mijenjaju izvođača, lopte se primio strijealc prvog gola Zaha, rutinski zakucao loptu pod prečku i to je bilo 0:2 u 74. minuti.

Ipak, u 80. minuti tračak nade za domaćina. Timothy Fonsu-Mensah dobio je loptu na svojoj desnoj strani te ubacio pred peterac. Tamo, blago rečeno, gostujući stoperi nisu bili baš najspretniji te se lopta odbija lagano desno prema nedavnoj prinovi Donnyju van de Beeku. Nizozemac taj poklon ne propušta i smanjuje na 1:2 udarcem u suprotnu malu mrežicu.

No, u 85. minuti sve nade Ole Gunnara Solskjaera i njegovih igrača potopljene su. Fantastični Zaha dobio je s lijevog boka prizemnu loptu na rub kaznenog prostora. Tamo je potpuno nadjačao Victora Lindelofa, izborio se za poziciju za udarac te s nekih 14 metara zakucao loptu po travi još jednom iza leđa De Gee.

Poprilično loš start za United u sezoni u kojoj se predviđalo da bi se možda mogli uključiti u borbu za najviše dosege. S druge strane, Crystala Palace ima sad dvije pobjede iz dvije utakmice te Roy Hodgson ima puno razloga za osmijeh.

 

 

Premiership, svi rezultati:

Everton – WBA 5:2

Leeds – Fulham 4:3

Manchester United 1:3

Arsenal – West Ham 2:1

 

(foto: Action Images)


Tagovi

Wilfried ZahaPremier ligaRoy HodgsonOle Gunnar SolskjaerManchester UnitedCrystal Palace

Ostale Vijesti