REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Crveni vragovi dovode jedinicu Engleske, ali zato Sancho seli u London?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 15:41

Navodi se cifra od 50 milijuna eura…

Navijačima Manchester Uniteda sigurno nije bilo drago gledati finale Liga prvaka. Građani su kompletirali ‘treble’ te su još jednom pokazali kako su u ovom trenutku ‘svijet za sebe’. Kako u Engleskoj, tako, očito, i u Europi.

rouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na Old Traffordu radi svega navedenog ovog ljeta spremaju velike stvari. Doduše, još uvijek se ne zna tko će biti novi vlasnik, ali se zato zna da će se momčad prilično ‘osvježiti’ za vrijeme ljetnog prijelaznog roka. Bit će odlazaka, bit će dolazaka, a svakako je prioritet Ten Haga pronaći novu ‘jedinicu’ budući da je odlazak De Gee siguran. Henderson nije ‘taj’ te se već neko vrijeme špekulira tko će naslijediti De Geu koji bi svoje talente, poput Benzeme, Kantea i nešto ranije Ronalda, mogao odvesti u Saudijsku Arabiju. Ali, o tom potom.

Engleski mediji dan poslije finala Lige prvaka plasirali su dvije vijesti o Manchester Unitedu. Prva je vezana za Jordana Pickforda, prvog vratara Tri lava i Evertona koji bi mogao preseliti na Old Trafford. On je, navode Englezi, siguran vratar i netko tko ima konstantu branjenja na najvišoj razini. Everton se prošle sezone ‘na jedvite jade’ spasio od ispadanja, a kad bi vlasnik Toffeesa odlučio uplatiit stimulaciju za dobro obavljen posao nekome od svojih igrača, sigurno bi svota na računu Pickforda bila najviša.

Osim Pickforda, spominje se i Portov Diogo Costa, s tim da bi angažman portugalskog vratara zahtjevao nešto veću odštetu pa su tako Crveni vragovi ipak nešto više skloniji Pickfrodu. TalkSport piše da bi Everton bio spreman prodati svojeg vratara za iznos između 35 i 45 milijuna eura, a to je nešto što klubu kao što je United ne bi trebao predstavljati preveliki problem.

A kako se piše o dolascima, tako se piše i o odlascima. Jadon Sancho dočekan je s velikim očekivanjima, što je i očekivano budući da je plaćen 85 milijuna eura. Ali, dvije godine nakon što je Borussiju zamijenio Unitedom, Sancho taj novac nije opravdao. Njegov dosadašnji učinak u crvenom dresu je 12 pogodaka i šest asistencija u 79 nastupa pa tako ne iznenađuje da se sve glasnije priča o njegovom mogućem odlasku.

Navodno bi ga Tottenham volio dovesti, a Levy bi njegovim potpisom dao kapetanu Kaneu još jedan razlog da ipak odlučio ostati u klubu. Zanimljivo, čelnici Uniteda navodno su ga spremni pustiti za manje nego što su ga prije dvije godine platili. Zadovoljila bi ih ponuda od 70 milijuna eura, dok su Pijetlovi zasad spremni izdvojiti 10 milijuna eura manje. Ako nađu zajednički jezik, ne bi bilo nerealno da Sancho karijeru nastavi u Londonu.

U Unitedu se svkakao spremaju velike promjene. Dolazak Pickforda, a odlazak Sancha bi navijači sigurno pozdravili, ali zasad su oba posla u početnim fazama. No, sezona je tek završila, a prijelazni rok tek počeo. U narednih par mjeseci se puno toga može dogoditi…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester UnitedJadon SanchoJordan PickfordLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti