Crni dan za PSV: Izgubili od davljenika i udaljili se od prvog mjesta

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.01.23. | 20:45

Feyenoord ima tri boda, ali i utakmicu više.

Remijem Feyenoorda i Ajaxa u prošlom kolu nizozemske Eredivisie, PSV je trijumfom nad Viteseom preskočio Ajax i približio se Feyenoordu na tri boda zaostatka. Danas su se mogli bodovno izjednačiti, možda čak i privremeno preuzeti vrh, no momčadi iz Einhovena upisala je minimalni 0:1 poraz od Emmena koji je do danas držao 16. mjesto ljestvice i u do današnje utakmice upisao tek dvije prvenstvene pobjede u sezoni.

Ovo nije bila jedna od onih utakmica u kojoj favorit napada, nikako ne može zabiti, a onda autsajder iz jednog pokušaja poentira za pobjedu. Emmen je bio u potpunosti ravnopravan protivnik PSV-u, čak i bolji, s više pokušaja i većim posjedom lopte. Jedini pogodak na utakmici zabio je Lucas Bernadou u 24. minuti, a gosti su od 43. minute igrali bez isključenog Maura Juniora.

U nastavku utakmice Emmen je mogao još uvjerljivije slaviti, ali je udarac Jeroena Veldmatea iz slobodnog udarca odsjeo na prečki.

Vodeći Feyenoord svoju utakmicu 18. kola igra sutra protiv NEC-a, a Ajax u četvrtak protiv Volendama. PSV u idućem kolu igra na domaćem terenu protiv G.A. Eaglesa.



Tagovi

PSV EindhovenEredivisie

Ostale Vijesti