Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Cosmi: “Alen Halilović je kategorija Brune Petkovića i apsurdno je da igra u Rijeci” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 18:29

Trener nogometaša Rijeke ponovno je održao zanimljivu konferenciju za medije

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju u Velikoju Gorici (Gradski stadion, 17.10 sati) u utakmici 12. kola hrvatskog nogometrnog prvenstva.

Trener Riječana Serse Cosmi ovako je najavio derbi začelja:

“Pred nama je utakmica od velike važnosti. Siguran sam da smo svi svjesni sto moramo napraviti. Igramo protiv momčadi koja je blizu nas na tablici, ali to ne znači da je to jedan lagan suparnik. Nikako! Dapače, sa psihološkog stajališta, to je još kompliciranije. Imamo poštovanja prema suparniku, ali u isto vrijeme znamo koliko nam je važna ova utakmica”, rekao je talijanski stručnjak.

(2.30) Gorica (3.30) Rijeka (3.15)

Gorica je poznata kao Rijekina ‘crna mačka’, jedno vrijeme su Turopoljci bili u seriji od pet uzastopnih pobjeda.

“Nisam znao za taj podatak. Ali došao sam do onog da je Gorica momčad najviše osvojenih lopti u HNL-u. To je znak da je to momčad koja ima fizionomiju, agresiju i pravi gard. Ali nije sve do statistike. Zatvaramo jedno poglavlje i otvaramo jedno novo, nadam se pozitivno. Momčadi s najviše stranaca i najmlađe? Gledam prije svega svoju momčad i imamo jako zanimljivih mladih igrača koji u ovoj situaciji dolaze do izražaja, ali ne na način koji bi trebali. Vrlo rijetko se događa da isključivo mlade momčadi stvaraju rezultat. To mora biti kombinacija mladosti i iskustva. Ali ponavljam, oni su dodatna vrijednost za klub kojoj trebamo dodati nešto više”.

Oporavljeni Alen Halilović zaigrat će od prve minute. Izostaju Krešić i Vrančić zbog žutih kartona.

“Alen će igrati, napokon je spreman i zdrav. Iznimno je važan za momčad, važno je samo da on shvati da je to tako i da ga momčad treba. Imao sam priliku trenirati jako puno igrača koji su poslije postali vrhunski, od Di Natalea, Milita, Miccolija do Materazzija i Brunu Petkovića. Halilović spada u tu kategoriju, kvalitetom iskače, ali apsurdno je da igrač njegovih tehničkih kvaliteta, uz dužno poštovanje, igra u Rijeci. To znači da je u prošlosti napravio neke greške. Alen ima i kvalitetu i godine da bi mu ovo bio novi, možda i bolji početak. Ali to ne ovisi o predsjedniku, treneru, navijačima, mami, tati… nego isključivo samo o njemu”, poručio je Cosmi.

(2.30) Gorica (3.30) Rijeka (3.15)

U konkurenciju se vraćaju Selahi i Vukčević nakon odrađenih žutih kartona, a kao opravljenici priključuju se Vučkić, Mateo Pavlović i Jurišić. (R. I.)

Video Cosmijeva izlaganja pogledajte ispod:


HNL, 12. kolo

Petak, 7. listopada

Lokomotiva - Šibenik, 18.00

Subota, 8. listopada

Hajduk - Varaždin, 19.05

Istra 1961 - Dinamo - odgođeno

Nedjelja, 9. listopada

Slaven Belupo - Osijek, 15.00

Gorica - Rijeka, 17.10


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serse CosmiHNK RijekaHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaAlen Halilović

Ostale Vijesti