REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Conte o potencijalnom odlasku Kanea: „To je na klubu i igraču, ne na meni“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 13:44

Hoće li Pijetlovi ostati bez svojeg lidara i kapetana na kraju sezone?

Harry Kane definitivno spada među najbolje napadače današnjice. Kapetan Tottenhama i Gordi Albiona je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u londonskom klubu kojem se priključio sada već davne 2004. godine kad je imao tek devet godina, ali posljednje se vrijeme sve glasnije špekulira o njegovom potencijalnom odlasku iz kluba.

Kao tri potencijalne destinacije navode se Real Madrid, Manchester United i Manchester City, a na tu temu se uoči današnjeg ligaškog okršaja protiv Svetaca osvrnuo Antonio Conte.

„Budućnost Kanea? To je na klubu i igraču, ne na meni. Ja vam mogu reći da je Harry jako važan igrač za ovu momčad, on je naš lider. Uostalom, vi dobro znate kakvu on vrijednost ima, ali odluka nije na meni, već na njemu i na klubu.“

Pod vodstvom talijanskog stratega Kane je upisao 74 nastupa, 42 pogotka i 14 asistencija, a jedini igrač koji je više zabijao pod Conteom je Romelu Lukaku (95 nastupa, 64 pogotka).

„Vjerujem da svi u klubu žele da on ostane u Tottenhamu do kraja karijere, ali nogomet je ponekad nepredvidiv“, dodao je trener Pijetlova za koji bi, baš poput Kanea, na kraju sezone mogao napustiti klub.

Kane je nedavno postao najbolji strijelac u povijesti Tottenhama prestigavši Jimmyja Greavesa koji je dugi niz godina bio na vrhu s 266 pogodaka. Kane je dosad postigao 270 pogodaka, a u posljednjih osam sezona je najbolji klupski strijelac. Kaneova najefikasnija sezona bila je 17./18. kad je postigao ukupno 41 pogodak, 30 u prvenstvu, četiri u kup natjecanjima i sedam u Europi.

Inače, Kane je protiv Southamptona u dosadašnjoj karijeri upisao 15 nastupa, 11 pogodaka i sedam asistencija, a jedini klub protiv kojeg je 'raspoloženiji' je Leicester (20 nastupa, 20 pogodaka, pet asistencija). (I.A.S.)



Tagovi

Harry KaneTottenhamPremier liga

Ostale Vijesti