Conte nakon poraza protiv Mourinhove Rome: "Nije to još Ivan Perišić kojeg znam"; Novinari: "Bio je jedan od boljih"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 09:00

Trener Spursa Antonio Conte dao je priliku svim novopridošlim igračima, a Yves Bissouma i Ivan Perišić prvi su put u pripremnim utakmicama bili u početnoj 11-orici

Roma je svladala Tottenham 1:0 u pripremnoj utakmici u Haifi (Izrael). Pogodak odluke glavom je postigao Roger Ibanez u 29. minuti na asistenciju debitanta Paula Dybale iz kornera.

Slatka je to zadovoljština bivšem treneru Londončana Joseu Mourinhu koji sad vodi Rimljane, s kojima je prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu.

Trener Spursa Antonio Conte dao je priliku svim novopridošlim igračima; Yves Bissouma i Ivan Perišić prvi su put u pripremnim utakmicama bili u početnoj 11-orici, dočim su Fraser Forster, Clement Lenglet i Richarlison ušli u drugom poluvremenu.

U izjavama nakon utakmice Conte je bio je donekle kritičan prema Ivanu Perišiću.

“Važan je igrač jer je stvarno dobar. Ide naprijed, dobar je ‘jedan na jedan’, a potom koristi obje noge. Nekad je bio krilo i stoga je dobar ‘jedan na jedan’”, započeo je Talijan o hrvatskom reprezentativcu, pa dodao:

“Međutim, mora nastaviti raditi jer u ovom trenutku to nije Ivan Perišić kojeg znam! To je normalno u ovom trenutku, a sretan sam što je skratio vrijeme oporavka od ozljede koju je imao kad je došao”, poručio je Conte.

No, kritike novinara na 75-minutnu predstavu 33-godišnjeg Omišanina su pozitivne, neki su mu dali ‘osmicu’, naglasivši “bio je jedan od boljih Spursa ove večeri”.


Tottenham je započeo u sljedećoj postavi (3-5-2): Lloris – Dier, Romero, Sanchez – Doherty, Kuluševski, Hojbjerg, Bissouma, Perišić – Kane, Son. Još su igrali: Lenglet, Bentancur, Eemerson Royal, Richarlison, Lucas Moura, Forster i Sessegnon (umjesto našeg Perišića).

Roma također u 3-5-2: Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp, Zaniolo, Cristante, Pellegrini, Zelewski – Dybala, Abraham. Još su igrali: Matić, Spinazzola, Celik, Bove i EL Shaarawy.

Spursi sljedeće subote startaju u Premier ligi protiv Southamptona doma, dočim Roma ima još dva tjedna do početka Serije A i gostovanja u Salernu, a sljedeće nedjelje Mourinhova ‘squadra’ imat će ‘generalku’ protiv Šahtara Igora Jovićevića. (R. I.)


Tagovi

RomaTottenhamAntonio ConteJose MourinhoIvan PerišićPaulo Dybalapripreme

Ostale Vijesti