Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

City pomeo Chelsea, veliki kiks Aston Ville protiv četvrtoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 19:38

Chelsea nije imao šanse protiv Pepovog stroja, a Villa je nestala u dvije minute

Po drugi put u samo četiri dana Manchester City je slavio protiv Chelsea. Slavili su u četvrtak u Londonu u Premier ligi s 1:0, a sad ponovno u FA Kupu s 4:0. Razbile su tako trupe Pepa Guardiole još jednom londonsku momčad. Susret je bio riješen praktički već u provom poluvremenu u svega dvadesetak minuta.

U vodstvo je City doveo Riyad Mahrez golom iz slobodnog udarca u 23. minuti, a tri dana ranije donio je Cityju tri boda protiv Chelsea u borbi za titulu. Ovo mu je bio ukupno teći gol Chelseaju ove sezone. City je povisio vodstvo u 30. minuti kad je s bijele točke bio precizan Julian Alvarez, osam minuta kasnije zabija i Phil Foden na asistenciju Kylea Walkera.

Poražavajuće je da u prvom dijelu Chelsea nije imao nijedan udarac prema golu, a do kraja u susreta uputili su tek tri. City ih je izdominirao u svim segmentima igre, a konačni rezultat postavili su u 85, minuti kad je s bijele točke bio precizan Riyad Mahrez četvrtim golom Chelseaju ove sezone.

Ovaj poraz izazvao je i negodovanje kod navijača gostiju koji su zazivali s tribina ime bivšeg trenera Thomasa Tuchela. Mateo Kovačić započeo je za Chelsea, a zamijenjen je na poluvremenu kad je umjesto njega ušao Fofana.

FA Kup je danas donio jednu senzaciju. Naime u najstarijem nogometnom natjecanju četvrtoligaš je izbacio Premierligaša. Aston Villa je nestala iz ovog natjecanja u samo dvije minute. Vodili su od 33. minute s 1:0 i sve što je trebalo je privesti mirno susret kraju, no to se nije dogodilo. Taman ako su i pomislili da je sve riješeno momčad Stevenagea je krenula po preokret i slavila s 2:1 u gostima.

Villa je povela u 33. minuti golom Sansona, a do preokreta dolazi i u 88. minuti kad je Reid bio precizan iz penala, a konačan rezultat postavio je Campbell u 90. minuti Stevenage je inače drugoplasirana momčad League Two, četvrtog razreda engleskog nogometa. (rv)


Tagovi

FA CupManchester CityChelseaAston Villa

Ostale Vijesti