City i Arsenal za 80 milijuna eura otimaju Realu buduću zvijezdu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.19. | 13:32

Uprava vodi računa o zamjenama Pepu, a on o zamjenama igračima.

Dok u Primeri gura koliko-toliko dobro te trenutno drži prvo mjesto, Real Madrid u Ligi prvaka ima najgori start u povijesti tog natjecanja, te iz dva kola trenutno ima na kontu samo jedan bod.

Zna se da su na Santiago Bernabeu očekivanja uvijek postavljena najviše što je moguće, a jedan od razloga loših igara je kriza veznog reda. Uz probleme s ozljedama, neki od veznjaka koji jesu na raspolaganju igraju u prilično nezadovoljavajućoj formi, te je tako naš Luka Modrić glavni krivac za jedan od dva gola Bruggea u mršavom remiju 2:2 na domaćem terenu u drugom kolu Lige prvaka.

Za to vrijeme, igrač Reala koji je trenutno na posudbi u Real Sociedadu, čudesni 20-godišnji Norvežanin Martin Odegaard pokazuje zbog čega je još kao 16-godišnjak doveden iz Stromsgodseta u španjolsku prijestolnicu. U sedam utakmica ovaj veznjak ima dva gola i dvije asistencije, a njegova momčad drži odlično peto mjesto na samo dva boda zaostatka za njegovim matičnim klubom na prvom mjestu.

 

 

Nedugo nakon što se vratio s posudbe iz nizozemskog Vitessea, Real je ljetos Odegaarda odmah proslijedio na jednogodišnju novu posudbu u klub iz San Sebastiana, što se, s obzirom na trenutnu situaciju i njegove igre ove sezone, pokazao kao loš potez.

Da stvar bude gora, svoje ''šape'' na supertalentiranog Skandinavca su već stavili neki od najjačih klubova Europe. Pogađate, u pitanju bi mogao biti Pep Guardiola, i u pravu ste. Kako javljaju engleski mediji, katalonski strateg planira dovesti norveškog ljevaka kao dugoročnu zamjenu za kapetana Manchester Cityja, Španjolca Davida Silvu, no to neće biti tako jednostavno.

 

 

Florentino Perez je već sada svjestan njegove vrijednosti, a uz ugovor koji mu vrijedi do 2023., ne misli ga pustiti za ispod 80 milijuna eura. Također, u ovom poslu City će, barem za sada, imati konkurenciju u vidu Arsenala, koji treba zamjenu za Mesuta Ozila. Štoviše, Topnici imaju ambiciju ovaj posao zgotoviti već u siječnju.

Živi bili pa vidjeli.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Martin OdegaardReal MadridReal SociedadtransferiPep GuardiolaUnai EmeryDavid Silva

Ostale Vijesti