Reuters
Reuters

'Cirkus A kategorije' na relaciji London - Pariz: Chalsea sabotirao prelazak Ziyecha u PSG?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.02.23. | 11:55

Ovakve stvari se rijetko viđaju u klubovima najviše razine...

Nekoliko dana prije kraja prijelaznog roka počelo se intenzivnije pisati o prelasku Hakima Ziyecha iz Chelseaja u PSG na posudbu do kraja sezone, da bi jučer, na posljednji dan prijelaznog roka transfer bio realiziran. Kako to često u svijetu transfera bude, dogovor oko transfera 'padne' puno prije nego se klubovi službeno oglase na društvenim mrežama. Često se navodi kako su ostale još samo puke formalnosti prije nego što taj transfer bude službeno verificiran.

E, pa te neke 'puke formalnosti' ponekad se znaju izjaloviti, pa čak se i pretvoriti u nevjerojatni cirkus. Nešto slično dogodilo se upravo s transferom Ziyecha u PSG. Naime, The Athletic navodi kako je Chelsea u čak tri navrata Parižanima poslao krivu dokumentaciju, a ispravna je, u četvrtom pokušaju, stigla točno u ponoć, kada je već isteklo vrijeme za registraciju igrača.

Izvor iz PSG-a je cijelu Chelseajevu proceduru nazvao "cirkusom A kategorije", a PSG je uložio žalbu francuskoj Udruzi prvoligaša s argumentima da kasna registracija Ziyecha nije stigla zbog njihove krivice. No, poznavajući 'krutost' i nemilosrdnost LFP-a u prethodnim slučajevima slične vrste, PSG-ova žalba očekivano nije odobrena...

Ne bespućima interneta čak su se pojavile informacije da je Chelsea namjerno tri puta poslao krivu dokumentaciju ne bi li sabotirao transfer marokanskog reprezentativca. Iako te teorije ulaze u domenu teorija zavjere, zaista je nevjerojatno da jedan profesionalni klub može ne jednom, ne dva puta, već tri puta poslati krivu dokumentaciju...

Ove zime za njegove su se usluge još interesirali Milan, Roma, RB Leipzig i još nekoliko premierligaških klubova. Iako je Ziyech već odletio u Pariz kako bi odradio liječnički pregled, sada će se morati vratiti u London i u Chelseaju provesti ostatak sezone. (nr)


Tagovi

Paris Saint-GermainChelseaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2023.Hakim Ziyech

Ostale Vijesti