ALBERTO LINGRIA/Action Image
ALBERTO LINGRIA/Action Image

Chiellinijeva izjava neće se svidjeti C. Ronaldu: Bilo bi bolje da je ranije napustio Juventus

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.10.21. | 17:37

Juventus je nakon lošeg ulaska u sezonu nanizao šest uzastopnih pobjeda.

Da je Cristiano Ronaldo stroj za golove, nije nikakva vijest. Gdje god da je Portugalac u karijeri igrao, nemilice je trpao i skidao brojne golgeterske rekorde. U 134 utakmice za Juventus zabio je 101 pogodak, donio je Bianconerima dvije prvenstvene titule, dva kupa i superkup. No, nije uspio stići do samoga kraja, naslova Lige prvaka.

Iako je u prošloj sezoni zabio 36 pogodaka za Juventus, Torinezi su nakon dugog niza godina pokleknuli i ostali bez titule, a zamalo su ostali i bez nastupa u Ligi prvaka. Da je došlo do zahlađenja odnosa između ponajboljeg nogometaša svih vremena i ponajvećeg nogometnog kluba Italije, jasno je već neko vrijeme.

C. Ronaldo je od prvog dana prijelaznog roka, prvo tiho, a onda i glasno inzistirao na transferu, pričalo se o povratku u Real Madrid, kasnije i o megatandemu s Leo Messijem u PSG-u, sramežljivo se u igru ugurao i njegov prvi klub Sporting, a onda se činilo da će se C. Ronaldo vratiti u Manchester, ali ne u United nego u City. Međutim, te informacije pokazale su se kao 'patka', C. Ronaldovim venama uvijek je tekla crvena Unitedova krv te se Portugalac pred sami kraj prijelaznog roka, 28. kolovoza, vratio na Teatar snova.

Što se njegovg bivšeg kluba tiče, Juventus je sezonu otvorio s dva boda iz četiri kola i Stara dama našla se na pretposljednjem mjestu ljestvice. No, momčad na čiju se klupu vratio Massimiliano Allegri, polagano je počela pobjeđivati i vraćati se u formu. Ne računajući prvu pobjedu sezone, u kojoj je s 3:0 pao Malmo, Juventus je nanizao šest pobjeda od kojih niti jedna nije bila s dva ili više razlike, a posljednje četiri utakmice Torinezi su slavili s - 1:0.

Prema kapetanu Juventusa Giorgiju Chielliniju, razlog za loši ulaz u sezonu je - Cristiano Ronaldo. Naime, europski prvak tvrdi da bi za Juventus bilo puno bolje da je Portugalac ranije ostvario transfer u United i da je njegov klub na vrijeme krenuo u fazu prilagođavanja na 'post-Ronaldovsku eru'.

"Ronaldo je otišao 28. kolovoza. Za nas bi bilo puno bolje da je otišao ranije. Ovako je patila momčad, za sve je to bio šok. Platili smo u obliku manjeg broja osvojenih bodova. Da je otišao ranije, lakše bismo se pripremili za njegov odlazak", rekao je Cihellini u razgovoru s lijepom Dilletom Leottom za talijansku televiziju DAZN.



Tagovi

Cristiano RonaldoGiorgio ChielliniDilleta LeottaJuventusManchester UnitedSerie A

Ostale Vijesti