Michael Regan/Action Images
Michael Regan/Action Images

United s Ronaldom: Bruno više nije 'alfa i omega', Martial najveći gubitnik (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 27.08.21. | 20:23

Rashford lijevo, Bruno polušpica, Jadon Sancho desno, a u vrhu napada Cristiano Ronaldo. Ne znamo za vas, ali nama ovo zvuči kao napad dostojan Lige prvaka!

Da vam je netko rekao da će se u istom prijelaznom roku dogoditi transferi Ronalda, Messija, Lukakua, Varanea, Ramosa, Donnarumme i Grealisha vjerojatno biste mu odgovorili da je lud. Ipak, to se na kraju priče i dogodilo, a zastrašujuće je to što ovaj povratak Ronalda na Teatar snova možda nije posljednja 'bomba' koja će se dogoditi ovog ljeta.

Mbappe bi mogao put Madrida, Icardija želi Juventus, Kane je i dalje opcija Građana, Rice bi mogao preseliti na Stamford Bridge, a ista stvar vrijedi i za Koundea. Svega bi tu još moglo biti, ali odlazak Ronalda svakako je nešto što je malotko očekivao.

I za Messija su mnogi bili sigurni da će u konačnici ostati u Barceloni, ali nakon što mu je istekla ugovorna obveza, sve je postalo moguće. PSG je ipak bio u prednosti nad svima pa tako na kraju cijele priče to nije bila senzacija kao da je ugovorna obveza s Barcelonom i dalje postojala. Ovako, bez nje, sve smo mogli očekivati.

Prije početka ljetnog prijelaznog roka, nitko nije ni spominjao mogući odlazak Ronalda. Točnije, možda netko i je, ali nitko to nije shvaćao ozbiljno. Jer Ronaldo je bio Juventusova zlatna koka, profit se generirao sam od sebe dok je on u klubu i svemu tome nije se nazirao kraj. Ipak, činjenica da je Inter osvojio Scudetto nakon 10 godina očito je potresla Portugalca koji naprosto živi za trofeje i uspjehe. 'Njegov' United i lani je bio dobar, ali nedostajao im je onaj 'x faktor'. Doveli su Sancha i Varanea, a sve to kao da je bio pokazatelj Ronaldu da su ambicije velike. Odnosno najveće. A on na to nije mogao ostati nijem.

Kad je posljednji put bio član Crvenih vragova, njegova 'prva pozicija' bila je ona lijevog krila. Danas, situacija se promijenila, Ronaldo je čisti napadač, klasična devetka koja gleda samo jednu stvar – kako zabiti pogodak. Nije da United nema kvalitetnih napadača, Martial, Cavani i mladi Greenwood su zaista klase, ali Ronaldo… On je priča za sebe.

Ole Gunnar Solskjaer, i sam bivši napadač, sigurno je oduševljen dolaskom Portugalca. Uostalom, svaki trener bi to na ovom svijetu bio. Dobro, osim možda Pepa Guardiole

On će sad svoju momčad podrediti njemu, ali iako će on sigurno biti nešto izvrsno za klub, treba reći kako će se uloge drugih igrača sigurno poprilično izmijeniti.

Prije svega, valja istaknuti da Bruno Fernandes više neće biti alfa i omega Uniteda. Neće više izvoditi sve prekide, kaznene udarce, neće više biti netko koga će suigrači svakim dodavanjem tražiti. On je to bio u Sportingu, istu stvar zaradio je i u Manchesteru, ali dolaskom Ronalda sve se mijenja.

S druge strane, Rashford i Sancho će biti manje opterećeni. Stoperi će biti fokusirani na Ronalda, u međulinijama će ordinirati Bruno Fernandes, iz sredine tempo diktirati Pogba, a prljav posao odrađivati McTominay.

Obrana, kad se u njoj pojavi Varane, djeluje sjajno. Preporođeni Shaw lijevo, obrambeno neprelazni Wan-Bissaka desno… Kao na igrici.

Ole može birati i između dva fenomenalna vratara – De Geae i Hendesona. U ovom je trenutku Englez u nešto boljoj poziciji, mada je Španjolac i dalje jedan od 10 najboljih vratara svijeta. Istina, već neko vrijeme njegova forma nije onakva na kakvu smo navikli, ali da je i dalje u samom svjetskom vrhu – je.

Nakon prva dva kola Premier lige United se nalazi na četvrtom mjestu. Najbolje su pozicionirani od tri momčadi koje su dosad skupile tri boda, a remi protiv Svetaca prošle nedjelje bio je samo jedan loš dan u uredu. U prvom su kolu na svojem stadionu pomeli Leeds United s uvjerljivih 5:1, a utakmicu su obilježili Pogba i Fernandes – prvi s četiri asistencije, drugi s tri pogotka.

Teško je za očekivati da će Bruno, za kojeg ista stvar vrijedi i u Portugalu, i dalje biti prva violina momčadi. Jednostavno, kad je tu Ronaldo, sve se podređuje njemu. Tako je bilo, tako će i biti. Da će oni dobro surađivati, u to ne treba dvojiti, ali da će Bruno biti produktivan kao da Ronalda nema, to je ipak malo upitnije.

Ako ne ništa, treba reći da će Ronaldo sigurno postati novi izvođač najstrožih kazni, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje i da na sebe preuzme većinu slobodnih udaraca. I to iz pozicija odakle je Bruno znao biti jako opasan.

Ipak, najveći gubitnici dolaskom Ronalda su Anthony Martial i Edinson Cavani.

Prvi nikako nije uspio postati ono zbog čega je doveden prije šest godina iz Monaca za 60 milijuna eura, a to je nemilosrdni 'killer' koji će garantirati 30 golova u sezoni. Cavani je to bio, ali godine mu više nisu saveznik. Na mjestu devetke znali su zaigrati Greenwood i Rashford, ali oni će sad ipak biti primarno krila, s tim da će prvonavedni uglavnom u igru ulaziti s klupe za pričuvne igrače.

U svakom slučaju, Manhester danas gori! Ronaldo se vratio, a navijače sad ništa drugo ne zanima. Ni tko će lijevo, desno ili na klupu, bitno je da je opet 'tu' i da će golova sigurno biti. Baš kao i trofeja.

Ovim transferom Crveni vragovi ponovno su legitimni kandidati za vrh Engleske i vrh Europe. Bili su to i prije današnjeg potpisa, ali potpis Ronalda i one skeptične sada omekšava. Zašto? Zato jer je to Cristiano Ronaldo. Zato jer je on jedan od najvećih svih vremena. Zato jer on ne igra, on pobjeđuje.

Premier liga nikad nije bila zanimljivija, a interes, koji nikad nije nedostajao, danas je postao još veći. Guardiola se ne brine, Tuchel vjeruje Lukakuu, Klopp i dalje smatra da se može ponoviti sezona kao 19/20. Spektakl je zagarantiran!

POSTAVA MANCHESTER UNITEDA S RONALDOM




Tagovi

Bruno FernandesManchester UnitedGrafikaPremier ligaPremiershipCristiano RonaldoJadon SanchoAnthony MartialMarcus RashfordPaul PogbaScott McTominayLuke ShawAaron Wan BissakaHarry MaguireRaphael VaraneDean HendersonDavid De Gea

Ostale Vijesti