REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Chelsea udara na sve strane: Ponovno se priča o senzacionalnom transferu Neymara u smiraj prijelaznog roka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 08:55

Bluesi pikiraju i Rafaela Leaa iz Milana.

Chelsea je jučer zgotovio transfer Wesleyja Fofane iz Leicestera za 80.4 milijuna eura. Ovaj 21-godišnji francuski stoper šesto je ovoljetno pojačanje Bluesa, ujedno i najskuplje. Londonska momčad platila ga je više nego Marca Cucurellu (65.3 milijuna), Raheema Sterlinga (56.2), Kaliodoua Koulibalyja (38), Carneya Chikwuameka (18) i Gabriela Solonina (9.09). Ako ovoj 'šestorki' pridodamo mladiće priključene iz druge postave Bluesa Conora Gallahera i Armanda Broju, te da su klub napustili Timo Werner (RB Leipzig, 20 milijuna eura), Romelu Lukaku (Inter, posudba, 8 milijuna eura), Antonio Rüdiger (Real Madrid, slobodni igrač) i Andreas Christensen (Barcelona, slobodni igrač), znači da su Bluesi prilično promijenili krvnu sliku u odnosu na prošlu sezonu.

No, sve te silne promjene, svi ti silni milijuni, za sada nisu donijeli ploda. Chelsea je prvenstvo otvorio sa sedam bodova u pet kola, a u posljednja tri izgubili su od Leedsa (0:3) i Southamptona (1:2). Chelseajeva forma ide u prilog zagrebačkom Dinamu koji dočekuje Bluese već idući utorak na Maksimiru u prvom kolu Lige prvaka.

Chelseaju presušno trena napadač. Od klasičnih centarfora Thomas Tuchel u kadru ima samo Michyja Batshuayija i mladog Broju, te se često odlučuje na formaciju s 'lažnom devetkom' koju igraju Raheem Sterling, Mason Mount ili Kai Havertz.

Bluesi već neko vrijeme žele riješiti problem pravog napadača dovođenjem Pierrea Emericka Aubameyanga, no još se uvijek nisu uspjeli dogovoriti s Barcelonom oko transferne odštete za 33-godišnjeg gabonskog napadača. Spominjao se često i dolazak Cristiana Ronalda koji očajnički želi zaigrati u nekom klubu koji se natječe u Ligi prvaka, ali i taj se posao pokazao nedostatnim.

No, vremena je sve manje, prijelazni se rok zatvara večeras i Chelsea mora reagirati brzo. A Daili Mail navodi kako je Chelsea ponovno krenuo u akciju dovođenja 'nezadovoljnog' Neymara koji u PSG-u igra u sjajnoj formi. Brazilac je zabio u svakoj od svojih posljednjih 10 utakmica, i to sjajnih 14 pogodaka. Međutim, francuski mediji piši o 'trzavicama' između njega i Kyliana Mbappea te da bi skupocjeni Brazilac mogao ubrzo napustiti Park prinčeva.

Naravno, najveći problem u cijeloj priči je odšteta koju bi Chelsea morao izdvojiti za dovođenje Neymara, tvrde Britanci. Neymar je u PSG prešao za rekordnih 222 milijuna eura, ugovor mu traje do 2025., te bi Chelsea za njegovo dovođenje morao potrošiti barem 150 milijuna eura, a već je potrošio 267 ovaj prijelazni rok... Naravno, postoji uvijek mogućnost posudbe uz obavezni otkup ugovora iduće sezone ili neka druga 'rošada' na kojima su sportski direktori i računovodstveni djelatnici europskih klubova 'doktorirali' posljednjih godina od kada je uveden financijski 'fair-play', jedan od razloga zašto bi se PSG mogao riješiti Neymara već danas.

A kao još jedna moguća opcija za pojačanje Chelseajevog napada nameće se Milanov Rafael Leao, koji će Bluesima prijetiti u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Svakako predlažemo da otvorite naš transfer-blog, posljednji do početka zimskog prijelaznog roka, refrešate ga i pratite u realnom vremenu što se događa s kadrom Dinamovg protivnika u Ligi prvaka, ali i ostalih klubova iz pet najjačih europskih liga. (nr)



Tagovi

NeymarChelseaParis Saint-Germain

Ostale Vijesti