Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Chelsea u problemima prije dolaska Dinama: 'Ozlijeđen je i Kovačić, valjda nije ništa ozbiljno'

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.10.22. | 11:30

Graham Potter ima dosta ozlijeđenih igrača uoči utakmice s Dinamom, a pred njim je i još jakih utakmica. Izvjesno je da protiv Modrih neće zaigrati u najboljem sastavu

Dinamo se lovi za slamku jednostavne matematike i vjeruje da bi mu se pobjedom u Londonu mogla otvoriti vrata europskog proljeća. Podsjetimo, u šestom kolu Lige prvaka Dinamo gostuju kod Chelseaja i ako pobijedi, a Milan istovremeno sruši Red Bull Salzburg na San Siru, Dinamo bi bio treći i nastavio natjecanje na proljeće u Europskoj ligi. U normalnim okolnostima šanse bi se mjerile u promilima, ali s obzirom da je Chelsea osigurao prvo mjesto u skupini, možda neće u tu utakmicu u srijedu istrčati u najboljem sastavu i punim gasom. A, po svemu sudeći, neće.

Naime, nakon teškog poraza od Brightona (4:1), trener Chelseaja Graham Potter otkrio je da ima dosta problema s ozljedama. Između ostalih, ozlijedio se i golman Kepa, koji je baš ušao u dobru formu, smijenio s vrata dotad standardnog Mendyja. Kepa gotovo sigurno neće braniti protiv Dinama, no, nije hendikep ako će na vrata stati Mendy. Ali, nema Potter još uvijek Koulibalyja, koji bi mogao zaigrati protiv Modrih, međutim, pitanje je hoće li se dotad oporaviti i hoće li ga Potter koristiti u tom susretu. s obzirom da mu treba za ono što slijedi poslije Dinama. A to je derbi s Arsenalom pa dvoboj s Manchester Cityjem u Liga kupu i zadnji premierligaški sraz prije Mundijala, protiv Newcastlea. Čak i da nema ozljeda, Chelseajev bi trener odmarao neke igrače za te utakmice, a sad je dodatno primoran na rotacije.

Nastavimo. Već su dulje izvan kadra Fofana i Kante, oni neće biti spremni ni za Dinamo niti za ostale utakmice, a upitno je i kad će se vratiti Reece James. Za njega još postoji nada da bi se mogao naći na popisu za Mundijal, iako je to utrka s vremenom. No, što se utakmice s Dinamom tiče, Jamesa neće biti. No, jedan od onih koji su ozlijeđeni jest i Mateo Kovačić. On je u utakmici s Brightonom dobio udarac u mišić potkoljenice, upitan je za Dinamo.

"Dobio je udarac, mišić mu je malo stegnut, ali nadam se da nije ništa ozbiljno", kazao je Potter.

Do utakmice Chelseaja i Dinama još su tri dana, ima šanse da se neke igrači 'Plavaca' oporave, no, pitanje je koga će od glavnih zvijezda Potter koristiti, Arsenal je ipak prioritet. No, isto tako, ne treba se zavaravati, tko god istrči protiv Modrih, bit će to snažna momčad. Željna revnša za poraz u Zagrebu. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoChelseaLiga prvakaMateo KovačićGraham Potter

Ostale Vijesti