Chelsea s ovom postavom napada europski naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.07.17. | 09:13

Conte u ofenzivi.

Chelsea je jučer doveo svoje prvo pravo pojačanje, Antonija Rüdigera iz Rome za 35 milijuna eura. Napisali smo pravo, jer je još ranije iz Manchester Cityja doveden 35-godišnji golman Willy Caballero, koji će biti zamjena prvom vrataru Bluesa Thibautu Courtoisu.

No, kako stvari stoje Antonio Conte tu ne misli stati. Prošle sezone Chelsea je suvereno osvojio englesko prvenstvo, djelomično i zato jer nije igrao na europskom frontu. Stoga, ove sezone Conte će morati dodatno osnažiti svoju momčad kako bi uz lov na obranu domaćeg naslova, krenuo i u napad na europski tron.

Prvi centarfor Bluesa Diego Costa će, kako sada stvari stoje, napustiti London. Nova-stara destinacija će mu vjerojatno biti Atletico Madrid, stoga Conte traži novu prvu špicu. Najizgledniji kandidat za sada je Alvaro Morata iz Real Madrida, nakon što je Romelu Lukaku odabrao Manchester United. Kao novi napadač londonskog prvoligaša spominje se i Andrea Belotti iz Torina.

Prelazak Tiemouea Bakayoka iz Monaca u Chelsea je bio svojevrsni „zicer“. No, izgleda da je cijelu priču zakomplicirao - Manchester United. Nakon što su Crveni Vragovi pobijedili Chelsea u borbi za Lukakua, ovim potezom žele nanijeti novi udarac svojim rivalima.

Također, Conte bi se rado pojačao na bekovskim pozicijama. Tako je poslao ponudu vrijednu 22 milijuna eura u Real Madrid za brazilskog beka Danila, a već duže vrijeme traje njegov interes za lijevog beka Juventusa Alexa Sandra.

Odlučili smo se malo poigrati i složiti idealnu postavu Chelseaja za sljedeću sezonu. Naravno, teško je očekivati da će Bluesi dovesti sva četiri navedena pojačanja, no, kada bi ih doveli, onda bismo stvarno mogli govoriti o možda i najvećem favoritu za osvajanje europskog naslova.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Antonio ConteRomelu LukakuAlvaro MorataTiemoue BakayokoDaniloAlex Sandro

Ostale Vijesti