Chelsea produžio ugovor igraču koji je posljednju utakmicu za njih odigrao prije sedam godina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 12:33

Upisao je tek četiri nastupa za 'Bluese', ali oni i dalje vjeruju u njega.

Prije nešto manje od deset godina glasio je za jednog od većih nizozemskih talenata, rezervirana mu je pozicija u sredini terena, a smatralo se da bi mogao biti nositelj igre Oranja jednom kada Sneijder i ostatak družine okače kopačke o klin.

Štoviše, tada kao igrač Vitessea debitirao je sa 19 godina u narančastom dresu, a na ljeto 2013. godine zaradio je transfer u Chelsea koji ga je platio devet i pol milijuna eura.

Riječ je o Marcu van Ginkelu, danas 27-godišnjem igraču londonskog velikana koji je od dolaska u klub upisao tek četiri službena naslova za 'Bluese'. Pogađate, ozljede su mu doslovno osakatile karijeru, a prva se dogodila u debitantskoj sezoni na Stamford Bridgeu nakon nepunih dva mjeseca boravka u Engleskoj.

Upisao je te sezone sva četiri nastupa, dva u prvenstvu, po jedan u Ligi prvaka i u Kupu, nakon čega mu je stradalo koljeno te od tada više nije skupio nijedan nastup za Chelsea.

Oporavljao se van Ginkel i ponovno ozlijeđivao, a u međuvremenu je odlazio na posudbe u Milan, Stoke i PSV, da bi se konačno ustalio u Eindhovenu prije dvije sezone. Postao je nositelj igre nizozemskog velikana, postigao čak 14 golova, ali potom ponovno dolazi nova ozljeda križnih ligamenata te već dvije pune godine nesretni Marco nije upisao službeni nastup.

Unatoč svemu, Chelsea je odlučio produžiti ugovor s van Ginkelom za još jednu godinu te će on ostati na Stamford Bridgeu do ljeta 2021. godine.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Congratulations, Marco!</p>&mdash; Chelsea FC (@ChelseaFC) <a href="https://twitter.com/ChelseaFC/status/1276438423436431362?ref_src=twsrc%5Etfw">June 26, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Matthew Childs/Reuters)


Tagovi

Marco van Ginkel

Ostale Vijesti