JASON CAIRNDUFF/Action Images
JASON CAIRNDUFF/Action Images

Chelsea nakon lutrije jedanaesteraca srušio Villarreal za drugi naslov UEFA Superkupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.08.21. | 23:55

Trener londonskog kluba u samoj završnici drugog produžetka zamijenio je vratara, a Kepa mu se odužio s dva obranjena penala s kojima je klub sa Stamford Bridgea stigao do velikog pokala.

Na stadionu Windsor Park u Belfastu odigrana je utakmica UEFA Supekupa u kojoj je Chelsea nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio protiv Villarrela te tako stigao do drugog naslova.

Regularni dio utakmice završio je neriješeno rezultatom 1:1. Chelsea je poveo u 27. minuti golom Ziyecha, no stvari na početak vratio je Gerard Moreno golom u 73. minuti.

Engleska momčad je od samog početka utakmica zavladala terenom te su već u šestoj minuti stvorili prvu veliku priliku, ali je Asenjo fantastičnom refleksnom reakcijom obranio udarac Wernera te spasio svoju momčad.

Pogledajte priliku Wernera OVDJE.

Chelsea je i nakon te prilike stvarao pritisak pred golom Villarreala, Kante je u devetoj minuti oprobao svoj udarac, ali Asenjo je ponovno spreman.

Španjolci su prvi put zaprijetili u 11. minuti i to nakon kornera, no sve što su napravili bilo je malo gužve u kaznenom prostoru Chelseja. Englezi su u prvom dijelu prvog poluvremena jednostavno bili bolji, konkurentniji i opasniji, međutim Španjolci su se solidno branici. Međutim, u 27. minuti za Villarreal nije bilo spasa. Alonso je na desnoj strani proigrao Havertza, koji vraća povratnu u kazneni prostor Španjolaca gdje je naletio Ziyech te pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Pogledajte gol Ziyecha OVDJE.

Utakmica se nakon gola otvorila, prvi su zaprijetili Španjolci u dva navrata, od čega posebno treba spomenuti priliku iz 33. minute kad je prvo pucao Dia, ali Mendy brani, no lopta se odbija do igrača Villarreala koji ne uspijevaju pospremiti loptu u mrežu pored zgusnute obrane Chelseaja.

Uzvratili su Englezi samo dvije minute kasnije kad Ziyech pronašao Alonsa čiji udarac krajnjim naporom brani Asenjo. Na odbijanac je naletio Ziyech, no izborio je tek korner.

U 41. minuti Ziyech je nastradao u jednom skoku sa Foythom zbog čega je morao napustiti utakmicu, koja se nakon toga zaoštrila. U samoj završnici, točnije u četvrtoj minuti sučeve nadoknade Villarreal je stvorio priliku utakmice, no Alberto Moreno iz voleja ruba peterca pogađa vratnicu.

Pogledajte priliku Morena OVDJE.

Međutim, unatoč tome što se Villarreal probudio u drugoj polovici prvog dijela rezultat se do odmora nije mijenjao te se u svlačionicu otišlo s vodstvom Chelseaja 1:0.

Nastavak su prilikom otvorili Španjolci. Ponovno je Moreno bio glavni akter, ali ovoga puta Gerarad, ali epilog je bio isti, ovoga puta vratnicu uz mali dodir golmana Chelseja Mendyja, koji se tako iskupio za veliku pogrešku u začetku akcije.

Pogledajte vratnicu Morena OVDJE.

Villarreal je u nastavku bio puno opasnija momčad, Tuchel je izmjenama usporio ritam svojoj momčadi koja se opredijelila više na čuvanje rezultata. Španjolci su opasno zaprijetili u 68. minuti kad je nakon sjajne akcije lopta stigla do Estupinana, koji snažno tuče s nekih 10-ak metara, međutim bio je previše iskosa, a Mendy se dobro postavlja i spašava Engleze.

No, za Chelsea nije bilo spasa u 73. minuti, Moreno se nakon sjajne akcije s Dijom našao oči u oči s Mendyjem te u stilu pravog rutinera pospremio loptu u mrežu za apsolutno zasluženo izjednačenje.

Pogledajte gol Morena OVDJE.

Chelsea se nakon gola probudio te su ponovno počeli opasnije igrati prema naprijed te su stvarali pritisak pred golom Španjolaca. Jorginho je opasno zaprijetio u 84. minuti kad je naletio na loptu nakon odbijanca, ali Pino se odlično postavlja i blokira udarac. Imali su Englezi do kraja regularnog vremena još dvije izgledne prilike koje su upropastili Pulišić i Alonso te je utakmica otišla u produžetke.

Prvi produžetak je počeo dosta sramežljivo s obje strane pa smo na prvu pravu priliku morali čekati do 99. minute. Havertz nije najbolje primio loptu u kaznenom prostoru, ali na nju nalijeće Pulišić i s nekih sedam-osam metara puca, ali lopta odlazi malo pored vratnice. U 103. minuti Englezi su tražili penal nakon pada Azpilicuete, ali Karasjov je ostao nijem.

Chelsea je i u drugom produžetku bio konkretniji. Prvi pravu priliku stvorili su već u trećoj minuti kad je Mount dobio loptu na rubu kaznenog prostora te tukao po golu, ali Asenjo još jednom sjajno reagira i odbija loptu u korner. Villarreal se u produžetcima odlučio na taktiku kako sačuvati svoj gol i u tom naumu su uspjeli te su o pobjedniku UEFA Superkupa odlučivala lutrija jedanaesteraca.

Prvi je lopti prišao Havertz, ali njegov udarac skida Asenjo, dok je s druge strane Gerard Moreno bio siguran te je Villarreal stigao do velike prednosti nakon prvog kruga. Međutim, u drugom Azpilicueta sigurnim udarcem izjednačuje, a Kepa skida penal Mandiju te vraća Chelsea u život.

U trećoj seriji sigurni su bili Alonso i Estupinan, kao i Mount te Gomez u četvrtoj. Jorginho je u petoj seriji po tko zna koju put pokazao hladnokrvnost, baš kao i Raba s druge strane te ni nakon pete serije nismo dobili pobjednika.

Do kraja su za Chelsea zabijali Pulišić i Rudiger, dok je za Villarreal zabio Foyth, ali Kepa u sedmom krugu skida penal Albiolu te donosi Chelseaju drugi naslov prvaka UEFA Superkupa.



Tagovi

Superkup EuropeSuperkupChelseaVillarrealKepa Arrizabalaga

Ostale Vijesti