Četverostruki prvak Njemačke u ludoj završnici osigurao ostanak u Bundesligi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.07.20. | 22:38

A legenda njemačkog nogometa u 41. godini je okačila kopačke o klin.

Nogometaši Werdera na gostovanju su kod Heidenheima ponovno remizirali, ali s obzirom da je prva utakmica završila bez golova, a na ovoj je rezultat bio 2:2, klub iz Bremena je osigurao prvoligaški status.

Međutim, nije im to palo s neba, dapače. Vrlo izjednačenu utakmicu mogli smo gledati na Voith-Areni, a već u trećoj minuti voda je krenula na mlin gostiju. Domaći igrač Theuerkauf je nesretno usmjerio loptu u vlastitu mrežu te su momci trenera Kohfeldta poveli 1:0.

 

 

Zanimljivo, rezultat se nije mijenjao sve do posljednjih desetak minuta utakmice, a potom smo vidjeli tri zgoditka u ludoj završnici.

Prvo je Kleindienst u 85. minuti vratio nadu domaćima, koji su morali pobijediti jer je četverostruki prvak Njemačke imao prednost gola u gostima. Sudac je dao poprilično dosta vremena vlastite nadoknade, ali sve nade domaćih potonule su u 94. minuti kada je Augustinsson poentirao za 2:1.

Ni tu nije bio kraj jer je Kleindienst postigao svoj drugi gol, ovog puta iz jedanaesterca, ali Heidenheim nije mogao više ništa napraviti te je Werder osigurao ostanak u prvoj Bundesligi.

 

 

Dodajmo da je s ovom utakmicom, iako nije ulazio u igru, igračku karijeru zaključio Claudio Pizzaro u 41. godini, najstariji strijelac u povijesti Bundeslige i drugi najbolji golgeter-stranac u prvenstvu.

 

 

(Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters)


Tagovi

Claudio Pizarro

Ostale Vijesti