REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Čeka se bijeli dim: Gerrard pakira kofere i seli u Birmingham

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 21:11

Slavni veznjak Liverpoola je na korak od ulaska u elitno premierligaško društvo

Steven Gerrard je bio veliki igrač.

Veznjak Liverpoola je godinama bio sinonim za vjernost crvenoj boji. Steven je krenuo igrati za Pool još kao dijete, i kroz godine je stekao kultni status na Anfieldu, kao kapetan i vođa velike generacije koja je kulminirala 2005. godine u Istanbulu na “onom” finalu Lige prvaka. 16 godina kasnije, Gerrard je već davno umirovljeni igrač sa sigurnim poslom u Glasgowu gdje trenutno trenira plave dresove u podijeljenom gradu. Rangersi su se preporodili dolaskom Gerrarda, no čini se da će vodeća momčad škotske Premier lige uskoro potražiti novog stručnjaka.

Ono o čemu se šuškalo još od trenutka kad je klub službeno “raskrstio” s Deanom Smithom je upravo dolazak Stevena Gerrarda u Birmingham kako bi preuzeo Aston Villu, potetnog prvoligaša koji je u sezonu ušao ispod očekivanja, što je uostalom kumovalo otkazu. Da je Gerrard na koračić od Premier lige potvrdio je i uvijek dobro upućeni Fabrizio Romano

Villa je trenutno šesnaesta ekipa prvenstva, samo ih Watford dijeli od “crvene zone” i opasnosti od ispadanja, što je, za one koji du lje pamte, bila realnost prije dvije sezone. Tada još uvijek u dresu Ville, Jack Grealish je klubu u kojem mu je igrao djed u zadnjem kolu osigurao momčadi ostanak u ligi. Tu je i krenuo nagli rast koji im je prošle sezone donio respektabilno 11.mjesto. Uprava se više ne planira boriti za opstanak premda su ostali bez Grealisha (otišao u Manchester City). Od novog trenera se očekuje stabilizacija, i potom dobri rezultati.

Otkako je stigao u Glasgow 2018. godine, Gerrard je u nevjerojatnom nizu s Rangersima. Ekipu je preuzeo ubrzo nakon povratka u elitni razred nakon duljeg perioda stagnacije uzrokovanih financijskim krahom iz 2012. godine, i u 192 utakmice upisao 192 utakmice. Učinak je sjajan, 124 pobjede uz 41 remi i 27 poraza što je dovoljno za lijepi prosjek od 2,15 bodova po utakmici. To je sigurno više nego dovoljno za poziv uprave Ville.

Pitanje je samo kako će izgledati prvo gostovanje na Anfieldu. Za razliku od Lamparda koji je vodio svoj Chelsea, Gerrard ide u srce engleske industrije. Čeka se potpis, a potom i ta utakmica. Ona će doći jako brzo. 11. Prosinca, start u 16 sati. Jedva čekamo.



Tagovi

Steven GerrardAston VillaLiverpoolGlasgow Rangers

Ostale Vijesti