Germanijak
Germanijak

Carević za Germanijak komentirao ispadanje od Radnika: "Neki igrači više neće dobiti ni minute"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.09.23. | 19:33

Trener Šibenika bio je vrlo oštar.

Nogometaši Šibenika prošle su sezone igrali finale Hrvatskog nogometnog kupa, ali ove sezone ostat će miljama daleko od tog postignuća. Poraženi su već u šesnaestini finala i to od momčadi koja se nalazi rang ispod. Domaći Radnik iz Križevaca slavio je s 4-3 nakon produžetaka (2-2), a Šibeniku je presudila nepreciznost u drugom poluvremenu, kada su pri vodstvu 2-1 propustili nekoliko izglednih prilika za konačno rješenje pitanja pobjednika.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poslije utakmice i neugodnog poraza, trener gostujuće momčadi Mario Carević, podijelio je svoje dojmove samo za Germanijak.

"Mislim da smo u 90 minuta imali kontrolu, vodstvo od 2-1 i neke situacije za otići na 3-1, međutim događaju nam se stvari koje više nisu slučajnost. Unosi se nemir u osnovnom pasu, sebi stvaramo nesigurnost i protivniku dajemo situacije iz kojih ne bi trebali dobivati golove. Čestitam domaćinu na zasluženom prolazu".

Carević je jako nezadovoljan prezentacijom određenih igrača.

"Mi moramo biti pravi, ono što me ljuti je da većina igrača koji nisu imali veliku minutažu kroz prvenstvo, danas su dobili priliku, neki su me razočarali i sad vam javno kažem da više neće dobiti ni minutu. Neki su odradili jako dobro, ali dio njih se mora zapitati koji dres nose i na koji način se ponašaju i igraju", vrlo oštar bio je Carević, pa nastavio o razlozima poraza:

"Na 2-1 imali smo domaćina koji je bio u niskom bloku i čekali su kontru, morali smo to iskontrolirati. Na pozitivan rezultat ozbiljne momčadi ne mogu primiti gol iz kontre za 2-2 i to su momenti nogometa gdje isprovociraš lošu sreću i onda ti se dogodi da pogodiš stativu, pa ti protivnik očisti s crte i izgubiš utakmicu."

Slijedi nastavak natjecanja u Prvoj NL, gdje su Šibenčani na vodećoj poziciji, ali u problemima s formom. Ovo im je treći poraz u posljednja četiri dvoboja.

"Moramo skupiti glave, imamo Dugopolje kod kuće koje je nevjerojatno iskusna momčad. Imaju ambiciju ulaska u prvu ligu, bit će jako teško. Istrošili smo se, imali putovanje, neki igrači su odigrali 120 minuta i morat ćemo tu biti pametni u sastavljanju i pripremi momčadi. Nije sramota ispasti od dobre momčadi, moram to reći, Radnik je stvarno dobra i disciplinirana momčad, ali mi moramo biti pametniji na gostujućim utakmicama", zaključio je Carević.



Tagovi

Hrvatski nogometni kupNK ŠibenikNK Radnik KriževciMario Carević

Ostale Vijesti