Pixsell
Pixsell

Carević stvara novi Šibenik, u kadru je devet novih igrača, a očekuje se još tri (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 08:43

Narančasti će prvu utakmicu sezone igrati na Šubićevcu protiv Vukovara 1991.

Šibenski prvoligaš, član 1.NL, u idućoj će sezoni na sebe privlačiti dosta fokusa. Osim što je riječ o kultnom nogometnom klubu dugačke tradicije, s jakom navijačkom bazom iza svojih leđa, na klupu Narančastih ovog ljeta sjeo je Mario Carević. Bivši prvotimac Hajduka i solidnog broja inozemnih klubova u pohod na povratak u HNL krenut će praktički s novom momčadi u odnosu na onu koja je pod paskom Darija Čanadija propustila izboriti ostanak u eliti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čak 21 igrač napustilo je Šubićevac u odnosu na prošlu sezonu, a uprava Kluba dovela je devetoricu novih. Još od ranije poznato je da su u Krešimirov (i Draženov) grad stigli Stipe Bačelić Grgić (veza), Kemal Osmanković(obran), Kristijan Pavičić (densi bek), Luka Šušnjara (krilo), Ivan Božić (napadač), Robert Ćosić (obrana), a posljednja trojica koja su pojačala redove Šibenika su Josip Majić, kojeg je Carević vodio u Krki, Josiš Gačić iz Cibalije i mladi Robert Marijanović (20), a Šibenikov Sportski direktor Hrvoje Kulušić za Sportske novosti izjavio je kako Narančasti rade na dovođenju još tri igrača.

Od ranije spomenute prinove i pojačanja, Carević na raspolaganju ima četiri starosjedioca, Ivana Delića, Marka Điru, Stefana Perića i Antonija Đakovića, a prvoj momčadi priključio je i pola tuceta juniora. No, pitanje je hoće li spomenuta četvorka ostati u kadru. Za Delića od ranije postoji interes financijski jačih klubova, Đira je kao bivši prvotimac Dinama s nastupom u ligi prvaka uvijek zanimljiv inozemnom tržištu, a smatra se da bi Perić ovog ljeta također trebao napustiti Šubićevac.

Carević će u narednoj sezoni sigurno koristiti dosta usluga mladih igrača, od kojih brojni već imaju iskustva igranja 1.NL, a kao najperspektivnije ime nameće se 20-godišnji kolumbijski krilni-napadač Carlos Torres koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Dugopolju. No, mladi Kolumbijac, javljaju SN, ne dolazi na treninge i pitanje je hoće li ostati dio Carevićevog sastava ili će ga klub poštejdeti s nekom blažom kaznom.

U Šibeniku se, također, nalazi dosta igrača na probi, a najzvučnije ime je 29-godišnji njemački veznjak Tobias Schwedea koji je igrao za poznate njemačke niželigaše poput Magdeburga, Paderborna, Hanse Rostock, druge momčadi Werder Bremena...

Kada bismo slagali momčad od igrača koji su trenutno pod ugovorom šibenskog prvoligaša ista bi otprilike izgledala ovako:


(nr)


Tagovi

NK ŠibenikPrva nogometna ligaMario CarevićLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti