Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Čačić: "Siguran sam da će Baturina biti najveći izlazni transfer kluba u povijesti. Ademi u Kini? Ne znam!"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 17:08

Trener Dinama bio je zadovoljan suverenom igrom i uvjerljivom pobjedom svoje momčadi

Ante Čačić je imao lijepe riječi nakon utakmice, ali je opet pedagoški pronašao i pokoju kritiku za svoje igrače iako su slavili 4:0 protiv Hajduka.

"Kad se pobjedi zadovoljstvo je potpuno, a na ovakav način je još veće. Ovaj derbi ima svoj specifičan značaj, bodovi više vrijede, mi smo došli do njih na jako dojmljiv način, pogotovo u prvom dijelu. To je ono čemu težimo, čemu se nadamo. Imamo ispred sebe još puno utakmica. Razlika je značajna, ali učinit ćemo sve od sebe da nastavimo na ovaj način, a nadam se da onda neće ni ovo prvo mjesto doći u pitnje. Dolazi nam Lokomotiva u Kupu vrlo rasterećena, imaju kvalitetu, polet, imamo u nedjelju onda Osijek. Dakle itekako podražaja u ovom tjednu", rekao je trener Dinama za MaxSport.

Hoćemo li vidjeti veću minutažu nekih igrača?

"Mi ćemo nastojati sačuvati poziciju, ali moramo raditi sve za ono što nas čeka već u ljeto, a to su kvalifikacije za europska natjecanja, imamo neke kriterije koji moraju biti zadovoljeni."

"Bio sam miran i poslije prve utakmice, poslije Gorice se nije poklopio rezultat, protiv Belupa sam rekao da je to bod koji nas približava onome čemu težimo i onome što nas čeka, a to je ono što se zove Europa što nam je jako bitno."

Slijedi kup utakmica protiv Lokomotive.

"Prošle sezone je Dinamo sedam bodova kratak ostao zbog Lokomotive. Ove godine ne, ali uvijek su to teške utakmice, ovo je utakmica u kojoj popravnog nema. Znam kakvo je ozračje u svlačionici kada igraju protiv Dinama, bio sam tamo trener. Oni imaju poseban motiv dokazivanja, što je sportski, naravno. Učinit ću sve da uđemo u utakmicu koncentrirani", rekao je Ante Čačić za HRT i dodao:

"Nije gotovo dok nije matematički gotovo. Naš jedini način pripreme je hrvatska liga, treninzi da bismo se pripremili za Europu."

Nakon što je dao izjavu za HRT, Čačić se obratio i novinarima na konferenciji za medije.

"Prije utakmica najavljivao sam da moramo biti svoji, da moramo biti dominantni. To se i dogodila. Ova pobjeda ima dodatnu težinu jer smo pobjegli Hajduku na dodatna tri boda. Ali, veseli me i način kako smo odigrali ovu utakmicu. Imali smo puno raspoloženih igrača, bili smo kompaktni, rastrčani, ovaj nas rezultat čini sretnim. Imamo i neke stvari koje još moramo popraviti. Prvenstvo još nije gotovo, u igri je još 39 bodova. Hajduk se sigurno neće predati. Veseli me jer su neki igrači već uhvatili zavidnu formu, nadam se da će tako i nastaviti. Moramo u svaku utakmicu ući maksimalno. Drago mi je da nakon derbija nema repova".

Čačić nije ganjao rekordnu pobjedu nad Hajdukom u HNL-u.

"Moram razmišljati što me čeka već za dva dana tako da smo dali nekim igračima više odmora".

Je li ovo bila najbolja predstava Dinama ove sezone?

"Ne znam što bih rekao na to. Bili smo dobri u dosta utakmica ove sezone. Veseli me da momčad iz utakmice u utakmicu raste. Imamo još vremena i za popravljanje".

Danas je odličan bio i Luka Ivanušec.

"Ivanušec je bio jako dobar ušao je u formu, vjerujem da će se vratiti u reprezentaciju. Posebno me veseli način kako je odigrao, siguran sam da će biti najveći izlazni trasnfer kluba u povijesti"

Ide li Ademi u Kinu?

"To sam pričitao danas u novinama. U Kini je prijelazni rok otvoren do travnja, naravno je da su naši igrači interesantni Kinezima. Ne znam za ponudu Ademija". (eg/nr)




Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukHNLIvan Leko

Ostale Vijesti