Pixsell
Pixsell

Čačić: "Kup zna biti hirovit, zadovoljan sam Brkljačom i Gurlicom"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 16:46

Nakon izbacivanja Splita Dinamov strateg je progovorio i o tekućem prijelaznom roku.

Dinamo je bez puno muke svladalo četvrtoligaša Split na Parku Mladeži (3:1) i izborio četvrtfinale Kupa protiv Lokomotive. Nakon utakmice Ante Čačić bio je, dakako, zadovoljan prolaskom...

"Kup natjecanja su vrlo hirovita, uvijek su moguća iznenađenja. uspjeli smo se iz ove utakmice izvući čitavi i zdravi. Najvažnije je da smo prošli dalje. Vrijeme u Splitu bilo je jako lijepo, krasan dan, iako travnjak nije bio najkvalitetniji. Čestitam domaćinu na fer, korektnoj i požrtvovnoj igri, međutim, naša kvaliteta je neupitna, na kraju smo zasluženo pobijedili".

Dinamo je zaigrao s jakom postavom u kojoj su bili Bruno Petković, Josip Drmić, Josip Mišić, Josip Šutalo, Robert Ljubičić...

"Mi smo u dosta jakom ritmu, imamo vjernog pratioca, i moramo biti maksimalno koncentrirani. Ovakve utakmice dobro dođu da priliku damo nekim igračima koji su do sada manje igrali, da sakupe samopouzdanje. Sve u svemu moram biti zadovoljan. Vjerujem da bi bili još bolji da smo igrali na boljem terenu".

Na dvoboju su debitirala i dva juniora Marko Brkljača i Jakov Gurlica.

"Oni su u zadnjih 10 dana imali tri utakmice u Engleskoj, nisu skroz svježi, ali gledamo da ih što prije gurnemo u seniorski nogomet. Zadovoljan sam kako smo odigrali".

Ubrzo slijedi derbi s Hajdukom?

"Moram prvo misliti na Varaždin, to je za nas jako teško gostovanje. Sjetimo se samo remija na jesen. Riječ je o respektabilnoj momčadi, očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Nadam se da ćemo biti dobri i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Hajduk".

Dinamo je danas odveo Maura Perkovića iz Istre 1961. Je li s time zaključen prijelazni rok Plavih?

"Sutra završava pa ćemo vidjeti što će biti".


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoRNK SplitHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti