Action Images via Reuters/Matthew Childs
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Burza će ipak pričekati: Ronaldo opet spasio Solskjaera, Spursi pali bez ispaljenog metka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.10.21. | 20:01

Slaba predstava Pijetlova, United je kupio malo mira u svlačionici...

Derbi dana je u Londonu.

Nakon sjajne utakmice Liecestera i Arsenala u ranom terminu, ali i iznenađenja u redovima Cityja koji je izgubio od Palacea, sve kamere su uperile svoje leće prema stadionu u Londonu gdje je Mancheter United pod hitno tražio pobjedu protiv Tottenhama kako bi spasio momentum ali i posao svom treneru Ole Gunnar Solskjaeru. Pobjedu je i našao. Na krilima genijalnog Ronalda i velike pogreške Olivera Skipa, Vragovi su upisali 3:0 pobjedu i tako produljili mandat Solskjaeru na barem još jednu utakmicu.

Mnogi su bili uvjereni kako će otkaz pasti odmah nakon poraza na Old Traffordu gdje je Liverpool prošlog vikenda ponizio Vragove rezultazom 5:0, no uprava je odlučila Solskjaeru dati još jednu šansu. U tromeču Tottenham-Atalanta-City skrivena je Oleova sudbina, a ako ćemo se mjeriti po današnjoj utakmici protiv Spursa u gostima, Ole ostaje još neko vrijeme.

Krenulo je oprezno. Ole i Nuno Espirito Santo su svim silama htjeli izbjeći poraz što je i razumljivo s obzirom na lošu formu obje momčadi. United je očekivano ušao u utakmicu agresivno i odlučno, jer su kritike medija na račun zalaganja Freda, McTominaya i još nekih igrača bile itekako – okrutne.

Nakon prvih, početnih minuta napipavanja snaga gdje su Shaw i Cavani uspjeli natjerati obranu Spursa na paničnu intervenciju. Sve do 25. Minute smo gledali nervoznu izmjenu posjeda, veliki broj krivih dodavanja, pogrešaka i općenito nervoze što je bio djelomičan razlog zašto smo na prave šanse čekali punih pola sata. Prvo je Son pucao preko gola nakon sjajne šanse koju su zakuhali Moura i Lo Celso, a onda je stigao i prvi pogodak.

Son je ubacio, Dyer prebacio loptu a Romero sam samcat posrorema loptu u mrežu. VAR je zaustavio igru premda je odmah bilo jasno kako je novi stoper Spursa bio u zaleđu. Gol nije bio priznat. Odgovorio je i United. Pucao je često kritizirani Fred iz velike udaljenosti, ali Lloris je reagirao na pravi način i obranio. Spursi minutu kasnije probali opet ugroziti De Geu preko Sona, a onda je stigla kazna.

United je krenuo u spori napadu, Bruno se oslobio svojih čuuvara i u svom stilu pronašao Ronalda koji je u punom trku pogodio loptu u zraku iz prve i tako doveo svoju momčad u vodstvo. Gol pronađite OVDJE.

Do poluvremena se rezultat nije minjao, premda je nervoza s početka utakmice posve nestala. United se riješio grča i pritiska, a Spursi su došli u situaciju da potraže plan B. U prvom poluvremenu nisu imali niti jedan udarac prema golu, a tako se ne može pobijediti.

Drugi dio susreta nam je donio nešto aktivnije Spurse koji su ipak ostali kratki za iznenađenje. Kane je bio apsolutzno nevidljivm sve je išlo preko Sona koji nije mogao sam kraj slabije raspoloženih suigrača.

Manchester United danas nije bio loš, dapače, ali su Spursi bili ti koji su se pobrinuli da Vragovi uđu u zadnjih pola sata utakmice s dva gola prednosti. Glavni i odgovorni za drugi pogodak je Oliver Skipp. Naime on je izgubio loptu kraj Ronalda koji je iskoristio ponuđeno i uposlio Cavanija koji za dlaku izbjegava zaleđe i zabija za 2:0. Pogodak pronađite OVDJE.   Inače, ovo je već dvanaesti put da Ronaldo spaja gol i asistenciju u Premier ligi, Tottenham mu je svakako najdraža "mušterija".

Spursi su nakon drugog gola klonuli duhom i više nije bilo snage za povratak u utakmicu. United je pak dobio krila i pokušao na momentumu zabiti još koji pogodak i tako kupiti malo mira u svlačionici. Kad se to nije dogodilo, Ole je zatvorio utakmicu i čekao priliku za kontru gdje je loptu spreman vreba i Marcus Rashford koji je dobio priliku u drugom poluvremenu. Spursi nisu uspjeli ugroziti De Geina vrata, a Rashford je učinio ono po što je došao - pogodak. Pronađite ga OVDJE.

S tim rezultatom je utakmica i okončana. United se malo oporavio no već idućeg vikenda ih čeka derbi sa Cityjem koji je danas kiksao protiv Palacea. Mnogi zazivaju povratak forme Vragova, no Solskjaer će kudikamo teže do bodova kod Guardiole. Spursi su bili samo zagrijavanje.

Premier liga, 10. kolo

Subota, 30. listopada

Leicester City – Arsenal 0:2

Burnley – Brentford 3:1

Watford – Southampton 0:1

Manchester City – Crystal Palace 0:2

Newcastle – Chelsea 0:3

Liverpool – Brighton 2:2

Tottenham – Manchester United 0:3

Nedjelja, 31. listopada

Norwich – Leeds 15:00

Aston Villa – West Ham 17:30

Wolverhampton – Everton 21:00



Tagovi

Manchester UnitedTottenhamCristiano Ronaldo

Ostale Vijesti