Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Ključ u bravu: Ramsdale zalupio vrata i donio pobjedu Arsenalu kod neugodnih "lisica" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 15:11

Otvoreno je deseto kolo Premier lige

Iako je Arsenal početkom sezone bio medijska kanta za napucavanje s Artetinim naličjem na poklopcu, kako sezone odmiče, tako i Topnici na terenu izgledaju sve bolje i bolje. Primjerice, danas su na teškom gostovanju kod Lisica u Leicesteru upisali važna tri boda. Pokraj favoriziranog domaćina, Gunnersi su s brza dva pogotka u prvom dijelu usmjerili utakmicu na svoj mlin i na kraju zasluženo slavili rezultatom 2:0.

Da ćemo danas gledati nešto drugačiju igru Topnika naznačio je u petoj minuti Gabriel. Saka je ubacio u peterac, a stoper Arsenala iz jako teške situacije puca glavom kraj nemoćnog Schmeihela. Gol pronađite OVDJE.

Desetak minuta kasnije, novi šok za domaćina i navijače na King Poweru. “Mali De Bruyne” sjevernog Londona, kako vole tepati Emilu Smitheu Roweu, postao je važan kotačić veznog reda, pogotovo u kombinacijii sa Sakom koji je sve sigurniji u sebe na poziciji krilnog napadača. Prvi gol je namjestio centaršutom, a drugi prodorom po desnoj strani. Imali su i malo sreće no pravi pristup u igri prema naprijed im je donio dva pogotka. Gol pronađite OVDJE.

Inače, ovo je bila jubilarna 100. po redu utakmica za Saku u dresu Gunnersa.

Nije ni Leicester ostao dužan svojim navijačima. Dapače. Nakon dva brza pogotka, Lisice su krenule u lov na golove kako bi se vratili u utakmicu, no danas smo napokon dobili odgovor na pitanje zašto je Aaron Ramsdale doveden iz Sheffielda za preko 20 mikijuna eura. Maddison je specijalist za slobodne udarce, no s ovako raspoloženim vratarom, bodovi su sigurni. Paradu koja je spasila dvostruku prednost Arsenela prije poluvremena pronađite OVDJE.

Drugi dio susreta nam je donio rešetanje s obje strane. Leicester se nije mirio s činjenicom da će izgubiti od Arsenala, a Ramsdale se nije mirio s činjenicom su mediji kroz ljeto pisali “a što će im Ramsdale”. Nova mlada “jedinica” Arsenala je bila na pravom mjestu kad je bilo najpotrebnije. Zaredao je nekoliko obrana, izludio napadače Leicestera i praktički do 70. minute riješio pitanje pobjednika. Vremena za povratak u utakmicu je bilo sve manje, Leicester je bio sve nervozniji, a Maddison i Tielemans su, zajedno s Vardyjem, ostalo neefikasni.

Dugi pritisak prema vratima Arsenala je ispuhao snagu domaćinu koji se sve teže vraćao u obrambeni blok, pa je Aubameyang ima “odriješite ruke” kraj bekova sve težeg koraka. Iz jedne situacije je Arsenal bio nadomak trećeg gola, no falilo je malo koncentracije za konačnu realizaciju.

Leicester nema za čime žaliti. Arsenal je bio bolji, okrnuo je dominaciju s dva brza gola što se pokazalo dovoljnim za sva tri boda i malo mira jer kritike na račun Arsenala ne prestaju stizati.

Premier liga, 10. Kolo

Subota, 30.10

Leicester – Arsenal 0:2

Burnley – Brentford

Liverpool – Brighton

Manchester City – Crystal Palace

Newcastle Chelsea

Watford – Southampton

Tottenham – Manchester United    18:30

Nedjelja, 31.10

Norwich - Leeds

Aston Villa - West Ham

Wolves - Everton

Ponedjeljak 01.11

Wolves - Everton

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

LeicesterPremier ligaArsenal

Ostale Vijesti