Foto: MNK Olmissum
Foto: MNK Olmissum

Burna futsal tržnica: Već četiri kluba promijenilo trenera, Pula dovela Brazilca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 16:53

Iako je sezona završena prije manje od dva tjedna, hrvatski futsal klubovi žestoko se pripremaju za početak iduće sezone.

Olmissum, Novo Vrijeme, Square i Futsal Pula u novu sezonu 1.HMNL ući će s novim trenerskim imenima. Hrvatski viceprvak, dva polufinalista i aktualni osvajač Kupa i Superkupa zahvalili su se trenerima koji su ih vodili u nedavno završenoj sezoni, a neki od njih već su angažirali nova imena.

Olmissum se nakon poraza u finalu prvenstva države od Futsal Dinama (1-3 u seriji) zahvalio treneru Marku Mladinu i na klupu doveo proslavljeno hrvatsko futsal ime, Splićanina Franu Despotovića koji je nakon uspješne igrače karijere ostvarivao i zapažene trenerske rezultate u Weilimdorfu, Squareu, Mantovi i Futsal Puli s kojom je pretprošle sezone igrao finale prvenstva države.

Prošlu sezonu proveo je na kormilu talijanske Pescare s kojom je stigao do polufinala prvenstva Italije, a sada će hrvatskog viceprvaka Olmissum povesti u novoj sezoni u kojoj Omišani igraju Ligu prvaka. Uz posao prvog trenera Olmissuma Despotović će obnašati funkciju pomoćnika Mići Martiću na kormilu Litve.

S trenerima iz prošle sezone rastali su se i polufinalisti Novo Vrijeme i Square. Prema pisanju CroFutsala Makarani su raskinuli suradnju s Ivanom Božovićem, a Dubrovčani s Antunom Bačićem.

Božović je srpski trener koji je u karijeri ostvario značajne rezultate s Ekonomcem iz Kragujevca, makedonskim Železarcem, češkom Slavijom i Mostarom Staklogradom. U sezoni 2021./22. Makarane je vodio do duple krune, a u nedavno završenoj i do prvog mjesta u prvom dijelu sezone. Međutim, presudili su mu porazi od Futsal Dinama u polufinalu prvenstva i još ranije od drugoligaša Šibenika 1983 u Kupu.

Mladi dubrovački strateg, pak, drugi put u karijeri napušta klupu svojeg Squarea. Gospari su prošle sezone složili vrlo jaku momčad, predvođenu reprezentativcima Darijem Marinovićem, Zoranom Primićem, Zarom Đurašem, Teom Turkom, Mirkom Hrkačem i drugima, ali je s 0-2 zapeo u polufinalu prvenstva od Olmissuma, a Square se nije plasirao ni na završni turnir Kupa.

Tko će naslijeiti Božovića na klupi Novog Vremena, odnosno Bačića na klupi Squarea još nije poznato, no zna se da će Nijaza Mulahmetovića, koji je vodio Futsal Pulu do Kupa i Superkupa, zamijeniti Španjolac Alvaro Marinet Castillo, 32-godišnjaku koji je svoj trenerski zanat kovao na Dalekom Istoku.

Futsal Pula je prvoligaš koji je krenuo u rekonstrukciju momčadi. Klub su osim trenera napustila tri reprezentativca, iskusni Slovenac Igor Osredkar, srpski Denis Ramić i bosansko-hercegovački Darko Milanović, polivalentni golman koji voli igrati u polju.

Puljani su, također, objavili produženje ugovora s mladim igračima, ujedno i hrvatskim reprezentativcima, Davidom Matajom i Nikom Vukmirom, a danas su predstavili i prvo pojačanje - riječ je o Vitoru Renoldiju, Brazilcu s talijanskom putovnicom koji na Istarski poluotok stiže iz Futsal Sampdorije! Riječ je o 33-godišnjaku koji ima iskustvo igranja u Portugalu, Kuvajtu i, dakako, Italiji. (nr)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalMNK OlmissumNovo Vrijeme ApfelFutsal Pula

Ostale Vijesti