Pixsell
Pixsell

Futsal klubovi ne miruju: Novo Vrijeme dovelo trećeg Brazilca, Pula ima novog trenera!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 10:51

Makarani žele vratiti titulu na jug.

Prije tri dana, u krcatom Domu sportova zaključena je još jedna sezona 1.HMNL. Prvi put u povijesti naslov prvaka uzeo je zagrebački Dinamo koji je u finalnoj seriji nadvisio Olmissum s ukupnih 3-1. Zagrebački i omiški klub iduće će sezone predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka, u kojoj su prošle sezone daleko dogurali makarsko Novo Vrijeme i Futsal Pula.

Prošlogodišnje finaliste iz doigravanja su izbacili ovogodišnji. Olmissum je s 2-0, nakon dva preokreta, svladao Pulu u četvrtfinalu, a Futsal Dinamo je s 2-0, nakon jednog preokreta svladao Novo Vrijeme u polufinalu.

Sezona 2022./23. praktički nije ni završila, a prošlosezonski finalisti okrenuli su se novoj sezoni s ciljem da se ponovno vrate u Ligu prvaka, Makarani da vrate pehar u Apfel Centar, a Puljani da stignu do prvog naslova.

Futsal Pula je tako, još prije posljednje utakmice finala, dovela novog trenera. Nijaza Mulahmetovića zamijenio je Španjolac Alvaro Martinet Castillo koji u Istru stiže iz daleke Indonezije, odnosno Pendekar Uniteda. Rijeć je o mladom, 32-godišnjem treneru koji stiže iz Granade, a s trenerskim poslom bavi se već osam godina! UEFA-inu Pro licencu ima od 2020., a trenersko iskustvo prikupljao je u domovini i posebno na Dalekom istoku. Radio je u Kini, bio je pomoćnik izbornika jake azijske reprezentacije Vijetnama, a sa samostalnim trenerskim poslom u seniorskom futsalu počeo se baviti u Indoneziji. Vratio se u Europu, bio je trener talijanskog Comara, a prošle godine ponovno odlazi u Indoneziju.

Futsal Pula je, podsjetimo, prvoligaš postala 2021. U prvoj sezoni završili su drugi, a u drugoj osvojili su Superkup i Kup te su dohvatili Elitnu rudnu Lige prvaka.

A s velikim ambicijama u novu sezonu ulazi i Novo Vrijeme koje želi vratiti titulu u Makarsku. Trostruki prvaci Hrvatske objavili su prvo pojačanje za iduću sezonu, donedavnog igrača Osijeka Vitora Limu koji je za Bijelo-plave u prošloj sezoni zabio 16 pogodaka, a posebno je namučio Makarane u četvrtfinalu u kojem je Novo Vrijeme slavilo tek nakon drame u majstorici. Riječ je o 27-godišnjem brazilskom lijevom beku koji je 2018. potpisao za mostarski Staklorad, a u Lijepu našu stiže godinu kasnije. Igrao je paralelno futsal za Osijek i nogomet za Metalac i Slavonac.

Punim imenom Vitor Hugo Lima da Silva je treći Brazilac u redovima Novog Vremena, a, zanimljivo, u kadru Makarana ima i dva prezimenjaka, Rafaela Ferreiru Limu 'Rafinhu' te Jeffersona Brena Da Silvu. Hoće li potonji dvojac ostati u redovima Novog Vremena i koja će još pojačanja Makarani do kraja sezone dovesti, ostaje za vidjeti... (nr)



Tagovi

FutsalfutsalFutsal PulaNovo Vrijeme ApfelHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti