Bukayo Saka nakon samo jedne izvrsne sezone odlazi iz Arsenala

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 23.06.20. | 08:50

U svojim redovima ga žele nekolicina engleskih velikana.

Ovaj 18-godišnjak netko je tko je prije početka sezone bio potpuni anonimac te su za njega znali samo najzagriženiji navijači Arsenala, da bi ovog ljeta ovaj mladić postao netko od koga se očekuje da će napraviti veliki transfer.

Mnogima čudno zvuči to da bi Arsenal prodavao mladog i talentiranog igrača od 18 godina budući da su Topnici uvijek bili jedna od onih momčadi koja je sklona davanju prilika mladim i talentiranim igračima, ali u ovom slučaju nemaju prevelikog izbora.

Naime, Sakin ugovor ističe u ljeto 2021. godine, a budući da mladi 18-godišnjak, barem zasad, nema namjeru produljiti svoju suradnju s klubom iz sjevernog dijela Londona.

Kako javljaju strani mediji, točnije popularni Transfermarkt, Jurgen Klopp je „bacio oko“ na ovog talenta nakon što ga je odbio njegov sunarodnjak Timo Werner koji će dogodine igrati za Chelsea.

Saka, što Kloppu jako puno znači, može pokriti nekoliko pozicija, a mnogi vjeruju da se njegov stil igre idealno uklapa u „havey metal“ nogomet kakvog prakticira Nijemac.

Sakina tržišna vrijednost danas iznosi 20 milijuna eura, ali već od prvog siječnja 2021. godine klubovi mogu s njim slobodno pregovarati bez da prethodno kontaktiraju čelnike Arsenala, a to je nešto što si čelnici tako velikog kluba ne mogu dopustiti.

Dodajemo za kraj kako je Saka ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima, a može se pohvaliti s tri pogotka i 10 asistencija.

(foto: PA Images/PIXSELL)

 


Tagovi

transferiBukayo Saka

Ostale Vijesti