REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Buffon i Jurić ostali bez trenera, nije ga spasio ni gol bivšeg veznjaka Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 10:33

Ikona Seville potražit će novi posao, a naslijedit će ga njegov bivši trener

Nakon samo 14 utakmica u kojima je upisao četiri pobjede, isto toliko poraza i pet remija, 41-godišnji Enzo Maresca više nije trener Parme. Bio mu je to drugi samostalni trenerski posao nakon što je vodio U-23 momčad Manchester Cityja. Trenerski put započeo je u Ascoliju kao pomoćnik, a pomagao je i u Sevilli, u kojoj je najviše igrao za vrijeme igračke karijere, te u West Hamu.

Uprava Parme je očekivala borbu za ekspresni povratak u Serie A, no pod trenerskom palicom Maresce završili su bliže dnu tablice nego vrhu. Ovog ljeta stigao im Gianluigi Buffon te iz Hajduka veznjak Stanko Jurić. Potonji je zabio gol u remiju od 1:1 prošlog kola s Cosenzom, a kolo prije teško su nastradali u gostima kod Leccea s porazom od 4:0.

Bol od prošlosezonskog ispadanja još nisu preboljeli, a blizu im je bilo novo. Stoga je uprava reagirala i smijenila Marescu, a zamjenu nisu dugo tražili.

Novi trener Juriću i društvu bit će prekaljeno talijansko trenersko ime Giuseppe Iachini. Ovaj 57-godišnji stručnjak cijelu trenersku karijeru proveo je u Italiji, a u većini klubova koje vodio se kratko zadržavao. Tek u Palermu i Piacenzi je imao angažman duži od godine dana. Palermo je vodio u dva navrata, kao i Fiorentinu te Bresciu. Vodio je još Empoli, Udinese, Sassuolo, Sienu, Sampdoriju, Chievo, Vicenzu i Cesenu. S Parmom je dogovorio angažman do ljeta 2023. godine.

Zanimljivo da mu je u prvom mandatu u Palermu bio jedan od glavnih igrača bio tada 33-godišnji Enzo Maresca.


Tagovi

Stanko JurićGianluigi BuffonEnzo MarescaGiuseppe IachiniParma

Ostale Vijesti