Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Bruno Marić: „Penal za Hajduk bi sudilo 10 od 11 sudaca, kod faula na Lovriću je Jović pogriješio“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 15:07

Krovinovićevo priznanje natjeralo je Jovića da promijeni odluku

Utakmica koju su odigrali Osijek i Hajduk na Gradskom vrtu nije ponudila previše što se tiče igre, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Jedan od glavnih aktera ovog susreta bio je sudac Fran Jović čije su dvije odluke u fokusu i dan nakon derbija.

Prva je bila kad je Krovinović u 17. minuti pao u kaznenom prostoru Osijeka nakon duela sa Žaperom. Pokazao je tad Jović na bijelu točku, ali se predomislio nakon pregleda VAR-a. Nova sporna situacja nastupila je 13 minuta kasnije kad je Lovrić pao u šesnaestercu Hajduka nakon duela s Ferrom. Tad je Jović procijenio da nije bilo penala i pokazao Lovriću drugi žuti za simuliranje. Opet se oglasio VAR, a Jović promijenio odluku i pokazao na bijelu točku te povukao karton Lovriću.

O cijeloj situaciji oglasio se i predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić koji je dao izjavu za Index.

„Što se tiče penala za Hajduk, od 10 sudaca njih 11 bi dosudilo penal iz pozicije u kojoj je bio Jović. Međutim, stav Komisije, a to smo više puta jasno rekli, da takve kaznene udarce ne želimo. Bi li itko želio da se finale SP odluči takvim penalom? Naravno da ne bi. Sam Krovinović je rekao Joviću da je penal bio tanak i onda je ovaj samoinicijativno tražio VAR snimku, da bi onda donio ispravnu odluku kad je vidio da kontakta za penal nije bilo“, rekao je Marić i osvrnuo se na penal Osijeka za Index:

„Ne slažem se da je Jović želio ciljano isključiti Lovrića. Riječ je o poštenom sucu, našem najboljem sucu i on je samo imao jedno loše poluvrijeme. Pogriješio je, to nitko ne spori, ali u konačnici, sudački tim, dakle suci na terenu i suci u VAR sobi donijeli su sve ispravne odluke. Jović je kod faula na Lovriću pogriješio, ali zato i imamo VAR. Dobio je novu šansu da ispravi svoju pogrešku.“


Tagovi

Bruno Marić

Ostale Vijesti