Brozović asistirao za sigurnu pobjedu protiv Borussije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.19. | 23:04

Pobjeda Nerazzurra, Valencia ispustila pobjedu duboko u nadoknadi.

Nogometaši Intera izjednačili su se s Borussijom Dortmund nakon trećeg kola Lige prvaka. Nijemci su došli na gostovanje na Giuseppe Meazzu s namjerom da ostvare pozitivan rezultat koji bi ih zadržao u prednosti nad Nerazzurrima, ali kući se vraćaju praznih ruku. Domaćin je pobijedio 2-0 i tako zakuhao borbu za drugo mjesto u skupini F gdje je Barcelona pobijedila prašku Slaviju rezultatom 2-1.

Utakmica u Milanu nije obilovala prilikama. Štoviše, bila je poprilično zatvorena, a prva prava prilika bila je ujedno i jedini zgoditak na utakmici. Stefan De Vrij je odličnim lob-pasom u 22. minuti pronašao Lautara Martineza koji je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju. Namijestio se na lijevu nogu i u padu poentirao iza leđa vratara Romana Burkija za vodstvo 1-0.

 

 

Do kraja, domaćin je imao jednu vrlo izglednu šansu, Antonio Candreva je centrirao s desne strane, njegova lopta  išla je direktno na Martineza, ali napadač domaćih srušen jeu suparničkom šesnaestercu. Ipak, sudac je odmahnuo rukom, smatrajući da nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Ipak, imali su i gosti jednu šansu. Sancho se sjurio u šesnaesterac domaćih i pucao iskosa, ali Samir Handanovič je danas bio na vrlo visokoj razini.

U nastavku utakmice uspavanka. Nismo vidjeli praktički niti jednu priliku  sve do 73. minute, kada je – ponovno Lautaro, kao najaktivniji igrač na utakmici – izbacio svog čuvara nakond dodavanja Asamoaha. Pucao je, ali njegov udarac ipak je blokiran i usmjeren u korner.

U 75. minuti Borussia je imala priliku doći do izjednačenja, Jadon Sancho je pucao s pet metara udaljenosti, ali njegov udarac je očišćen praktički s gol linije. Kazna za to trebala je doći sedam minuta kasnije.

17-godišnji Stefano Esposito, koji za Inter u igru ušo u nastavku, srušen je u kaznenom prostoru gostiju te je sudac pokazao na bijelu točku. Lautarto Martinez je mogao doći do drugog gola, ali Roman Burki je imao druge planove te je obranio njegov udarac.

Na kraju su interisti stigli do drugog gola, ali preko Antonija Candreve kojega je uposlio hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, a ovaj s e sjurio u šesnaesterac Borussije i zabio pored, ovaj put, nemoćnog Burkija.

U drugoj utakmici dana iz skupine H, Lille je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za bod Lillea protiv Valencije.  Za Šišmiše je u 63. minuti strijelac bio Denis Čerišev.

U ovoj skupini, Ajax i Chelsea imaju po 6 bodova, Valencia ima dva manje, dok je Lille na jednom bodu.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Denis ČeriševJonathan IkoneDomagoj BradarićRoman BürkiJadon SanchoAntonio CandrevaLautaro MartinezStefano EspositoMarcelo Brozović

Ostale Vijesti