REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Brojevi ne lažu: Samo je jedan igrač stariji od 38 iz Lige petice bolje ocjenjen od Luke Modrića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 11:30

Maestro nije u najboljoj formi, ali je svejedno bolji od pratkički svih svojih vršnjaka.

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i jedan od najboljih veznjaka u povijesti nogometne igre, Maestro Luka Modrić, proteklih mjesec dana će nastojati što je moguće brže zaboraviti. S reprezentacijom je upisao dva poraza, dok je u Real Madridu igrao nešto manje nego što je to navikao proteklih godina. Iako mu forma nije na vrhuncu, Luka je i dalje praktički najbolji 38-godišnjak u Ligama petice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Preciznije, od igrača koji imaju 38 ili više, jedini koji je na WhoScoredu bolje ocjenjen od njega ove sezone je vratar Rennesa Steve Mandanda. Njegova prosječna ocjena u dosadašnjem djelu sezone je 6.66, dok je Luka na drugom mjestu s prosječnom ocjenom 6.48. Važno je za naglasiti kako su u izbor ušli samo igrači koji imaju šest ili više nastupa. Na trećem mjestu nalazi se stoper Villarreala Raul Albiol (6.47).

Luka je za Real Madrid ove sezone odigrao devet utakmica u svim natjecanjima. Nedostaju mu još tri nastupa da dođe do brojke 500 u dresu Real Madrida, što je samo po sebi vrijedno naklona. Po broju nastupa za Kraljevsku momčad nalazi se na 15. mjestu, dok su od stranaca ispred njega tek Karim Benzema (648 nastupa), Marcelo (546 nastupa) i Roberto Carlos (527 nastupa).

(I.A.S.)


Tagovi

Luka ModrićReal MadridWho ScoredWhoscoredLa Liga

Ostale Vijesti