Brightonova škola nogometa na Selhurst Parku, Zaha spasio Palace

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.12.19. | 22:39

Domaći sastav je potpuno nezasluženo stigao do jednog boda pogotkom svojeg najskupljeg nogometaša.

U prvih 45 minuta gledali smo potpunu dominaciju gostiju i pravo je čudo što domaći čuvar mreže nije morao barem jednom vaditi loptu iz svojeg gola. Posjed je bio uvjerljivo na strani gostiju (32%-68%), a kakva je to dominacija bila dovoljno oslikava i statistički podatak koji govori da su gosti imali šest udaraca (četiri u okvir), tri kornera i jedno zaleđe, dok je domaćin u svim tim kategorijama imao upisanu istu brojku – nulu.

Valja istaknuti pokušaj Montoye iz 20. minute, u 22. minuti VAR tehnologija odbacila je mogućnost kaznenog udarca za goste, a u samom finišu prvog poluvremena pokušao je i najbolji pojedinac susreta Trossard, ali je i njegov pokušaj bio bezuspješan.

U nastavku utakmice gledali smo sve isto kao i u prvih 45 minuta, a nagrada za bolju igru gostima je stigla u 54. minuti. Iako je svega tri minute ranije Benteke pogodio vratnicu, Maupay je odlično prihvatio ubačaj Trossarda, okrenuo se prema golu i sa sedam-osam metara probušio domaćeg čuvara mreže za vodstvo gostiju.

Nakon tog pogotka Brighton je nastavio s dobrom igrom, ali sljedeći pogodak kojeg smo vidjeli zabio je Crystal Palace.

Praktički iz ničega, jedna duga lopta došla je do Zahe, koji se prvo driblingom rješava svog čuvara nakon čega silovitim udarcem vara gostujućeg čuvara mreže. Nezasluženo, ali to je nogomet.

Do kraja utakmice gosti su nastavili s prijetnjama, ali konkretnog učinka nije bilo pa je tako ostalo 1:1.

Ovim remijem Palace je preskočio Arsenal te su sada oni 9. na tablici, dok je Brighton ostao na 13. mjestu.

U sljedećem kolu Brighton na domaćem terenu dočekuje Sheffield United, dok Crystal Palace gostuje na St.James Parku gdje ih dočekuje Newcastle.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Wilfried ZahaNeal Maupay

Ostale Vijesti