Reuters
Reuters

Brazilska Serie A: Ludo prvenstvo postalo još luđe - Tri kola prije kraja šest ekipa u četiri boda razmaka

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 27.11.23. | 09:34

Rezultati 35. kola dodatno su zakomplicirali stanje na vrhu brazilske Serie A.

U nedjelju ujutro najavili smo ostatak 35. kola brazilske Serie A s naslovom "Brazilska Serie A je najluđa liga na svijetu: Četiri kola prije kraja šest klubova u pet bodova razmaka".

No, nakon sinoćnjih rezultata situacija je postala još 'luđa'. Vodeći Palmeiras remizirao je kod Fortaleze (2-2), u utakmici u kojoj su s igračem manje nadoknadili 0-1 i 1-2 zaostatak te aktualni prvak sada na vrhu ima jednak broj bodova kao Flamengo koji je s 3-0 slavio kod Americe Minas Geas, fenjeraša koji je davno ispao iz lige. Botafogo, koji je prije osam kola imao čak 14 bodova više od trenutno vodećeg Palmeirasa, nije slavio niti osmu utakmicu u nizu. Remizirao je u Rio de Janeiru protiv Santosa 1-1 i pao na treće mjesto s bodom manje od vodećeg dvojca. Atletico Mineiro, prvak iz 2021., je s 3-0 nadvisio izravnog konkurenta za naslov, Gremio i preskočio ga na prvenstvenoj ljestvici. Atletico Mineiro sada ima tri boda manje od vrha, dok je Gremio pao na peto mjesto s 59 bodova, koliko ima i Red Bull Bragantino, koji je, pak, izgubio od Internacionala i ostao na jednom bodu u zadnja četiri kola.

Prema tome, jučerašnji naslov možemo modificirati u: "Najluđa liga na svijetu postala je još luđa: Tri kola prije kraja šest klubova u četiri boda razmaka".

Aktualni prvak Palmeiras, osim zbog liderske pozicije i, uz Flamengo, najvećeg broja bodova, nalazi se u najboljoj situaciji budući da do kraja sezone ima dvije domaće utakmice, jednu protiv fenjeraša Americe MG, a drugu protiv prvaka Južne Amerike, koji nema šanse za osvajanjem naslova, Fluminensea, a u posljednjem kolu gostuje kod Cruzerija, kluba čiji je vlasnik Ronaldo Nazario i koji se grčevito bori za ostanak.

Drugoplasirani Flamengo također ima povoljan ždrijeb, posebno ako u idućem kolu na domaćem terenu pobijedi Atletico Mineiro i time praktički izbaci momčad iz Belo Horizontea u utrci za naslovom (to je ujedno i jedini susret u posljednja tri kola između šest momčadi koje se bore za titulu). U pretposljednjem kolu Flamengo dočekuje Cuiabu, koja je sigurna u sredini ljestvice, a u posljednjem gostuje kod Sao Paula kojeg samo teorija može izbaciti iz lige, a već je osigurao mjesto u Copi Libertadores budući da je osvojio Kup Brazila.

'Tragičar' Botafogo, koji je serijom katastrofalnih rezultata ispustio ogromnu prednost gostuje kod Coritibe koja je ispala iz lige i u zadnjem kolu Internacionala koji još nije siguran, ali ga samo teorija dijeli od osiguravanja ostanka. Između te dvije gostujuće utakmice, Botafogo u Rio de Janeiru dočekuje Ronaldov Cruzerio koji se grčevito bori za ostanak.

Atletico Mineiro, rekli smo, ima teško gostovanje kod Flamenga na Maracani, nakon toga dočekuje Sao Paulo koji je, rekli smo, riješio svoju sezonu, a u posljednjem kolu gostuje kod Bahije koja se također grčevito bori za ostanak. Momčad za koju igra popularni Hulk ima možda i najteži raspored od svih pretendenata za naslov, ali je, uz Flamengo, u najboljoj formi.

Gremio je s dva poraza bez postignutog gola drastično pogoršao svoju situaciju. Sada se mora 'vaditi' protiv Goiasa, kojeg teorija još drži u ligi, dočekuje Vasco Da Gamu, koja se grčevito bori za ostanak, a onda mora i na noge prvaku Južne Amerike Fluminenseu koji najviše može završiti na trećem mjestu. Sve u svemu, Gremio će teško nadoknaditi četiri boda zaostatka, zbog loše forme, ali i ne baš najpovoljnijeg rasporeda.

Za kraj, brazilski klub iz Sao Paula koji se natječe pod korporativnim nazivom Red Bull Bragantino, veći dio sezone bio je pri samome vrhu, da bi s jednim bodom u zadnja četiri kola pao na šesto mjesto, ali i dalje s izglednim šansama za naslovom (četiri boda zaostatka). Bragantino ima dvije domaće utakmice, protiv Fortaleze koju pobjeda dijeli od osiguravanja ostanka, a onda i Coritibe, koja je ispala iz lige, a onda u posljednjem kolu gostuje u Rio de Janeiru kod Vasco Da Game koja se trenutno grčevito bori za ostanak. Bragantino ima možda i najlakši raspored od svih sudionika do kraja, ali će zbog loše forme i četiri boda zaostatka, teško na kraju stići do vrha.

36. kolo (29. studenog - 1. prosinca)

Flamengo - Atletico Mineiro

Coritiba - Botafogo

Palmeiras - America Minas Geas

Gremio - Goias

Bragantino - Fortaleza

37. kolo (2. - 3. prosinca)

Atletico Mineiro - Sao Paulo

Flamengo - Cuiaba

Palmeiras - Fluminense

Botafogo - Cruzerio

Bragantino - Coritiba

Gremio - Vasco da Gama

38. kolo (7. prosinca, 01.30)

Bahia - Atletico Mineiro

Cruzerio - Palmeiras

Fluminense - Gremio

Internacional - Botafogo

Sao Paulo - Flamengo

Vasco Da Gama - Bragantino

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

brazilska Serie A

Ostale Vijesti