yangyuanyong/XINHUA/PIXSELL
yangyuanyong/XINHUA/PIXSELL

Branko Ivanković i Oman u pohodu na Katar: Rekao sam sinu da se kladi na nas!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.10.21. | 15:55

Slijedi im važna utakmica s Kinom.

Branko Ivanković 67-godišnji hrvatski trener koji je nekoć vodio Varteks, Rijeku, Dinamo, reprezentaciju Irana i ostale od početka 2020. godine nalazi se za kormilom reprezentacije Omana. Sa svojim izabranicima trenutno se u sklopu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bori za prvi povijesni nastup ove arapske zemlje na nogometnom Mundijalu.

U skupini B je sa Saudijskom Arabijom, Australijom, Japanom, Kinom i Vijetnamom. Na Mundijal direktno idu prve dvije reprezentacije u grupi, a trećeplasirani će u doigravanje protiv trećeplasiranog iz skupine A koju trenutno predvode Iran i Južna Koreja. Ivankovićev Oman je poražen od Australije i Saudijske Arabije, a upisao je pobjedu protiv Vijetnama i senzacionalnu pobjedu protiv Japana.

"Vidite, to je ogromna senzacija, svi su bili šokirani, nitko to nije mogao predvidjeti. Sad ću vam ispričati jednu priču. Na kladionicama je naša pobjeda imala koeficijent 21. Kazao sam sinu da se kladi na pobjedu Omana. Znate što mi je odgovorio? Tata, nema šanse, neću bacati novac. Nije imao hrabrosti staviti na Oman i tatu, zapamtit ću mu to.”

Oman sutra gostuje kod Kine, a eventualna pobjeda bila bi golem korak u borbi za treće mjesto koje vodi u razigravanje. Prema pisanjima azijskih medija Ivanković je uoči dvoboja poslao hrabru poruku:

"Dat ću ostavku ako ne uspijem pobijediti u sljedećoj utakmici protiv Kine. Više neću biti izbornik Omana. Preuzet ću odgovornost.”

Sutra ćemo doznati hoće li Ivanković i dalje nastaviti senzacionalan pohod na Katar.



Tagovi

OmanBranko Ivankovićkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti