Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Boban bi u Dinamu bio dočekan kao spasitelj, sve ovisi samo i isključivo o njegovoj volji!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.01.24. | 14:00

Odlazak Zvonimira Bobana iz UEFA-e u kontekstu nedavne izjave kako nema puno izbora u hrvatskom nogometu; HNS ili Dinamo dala je mašti na volju navijačima koji bi ga dočekali s crvenim tepihom

Zvonimir Boban oprostio se od Uefe na svoj način; gospodski! Pažljivo birajući riječi, ali da ništa ne ostane nedorečeno. Naveo je Boban svoje motive za odlazak, zahvalio se na suradnji i ispraznio svoj ured u Nyonu! A činjenica da je legendarni kapetan na tržištu rada dala je na maštu navijačima Dinama koji ga vide kao spasitelja kluba iz Maksimira.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A takvih je - pa gotovo svi! Jer, malo je danas osoba za koje bi se stvorila takva aklamacija “modrog” puka kao što je Zvone Boban, kapetan!

Uostalom, nedavno je kolegi Gabeliću iz 24 sata jasno rekao sljedeće:

“Nemam puno izbora u hrvatskom nogometu, to je ili HNS ili Dinamo”.

A kako je u HNS-u med i mlijeko, odnosno sjajna situacija koju su generirali uspjesi reprezentacije pod vodstvom Zlatka Dalića pa su dionice Marijana Kustića trenutno čvršće od stijene, izbor se nameće sam po sebi!

Naravno, to ovisi o volji samog Bobana, odnosno načinu na koji bi on smatrao da je prihvatljiv za ući u Dinamo. Prema novom statutu, to bi trebalo biti kroz jednu od dvije liste koje će činiti Skupštinu kluba.


Onu prvu kreira Mirko Barišić, ona druga bit će iz navijačkih redova. Kako je Barišić izrazio želju za novim mandatom, Boban bi trebao biti izbor navijača. Pa ući u Skupštinu i onda tražiti potporu još barem šestorice Skupštinara koji su pod kontrolom Barišića.

Iako, ruku na srce, bilo bi čudno da u tom slučaju cijela Skupština ne stane iza Kapetana!

Zvonimir Boban je potreban Dinamu više nego ikada. Dinamo je u upravljačkom rasulu. Ne zna se tko pije, a tko plaća. I to se jasno vidi na rezultatima kluba. U godinu dana su iz elitnog europskog razreda stigli do onog trećeg po važnosti. Gube se utakmice po Češkoj i Kosovu a u HNL-u se gleda u leđa Hajduku i Rijeci.

Svako ima pravo na lošu sezonu, ali problem je što se ništa ne radi kako bi se ispravila trenutna situacija. Sportski segment je na razini niželigaškog amaterskog društva. Donose se krive odluke, procjene… Treći trener u godinu dana je pred smjenom, sportski direktor je neki fiktivni lik, stadion je takav kakav već jest a aktualno vodstvo je toliko zaokupljeno samim sobom da ne vidi ništa od navedenog kao problem, još manje to pokušava promijeniti. Dinamo je danas prepušten sam sebi. Stihijski se nabacuju s njime, svojataju ga znani i neznani ali nitko da podmetne leđa i pokušava mijenjati neke trendove.

I zato je Zvonimir Boban stvoren za tu rolu! Ne sumnjamo da bi bio izabran bez ikakve zadrške. Da bi pomeo konkurenciju ako bi ona uopće bila toliko luda da mu se suprotstavi. Svojim autoritetom i karizmom bi stao na čelo svog kluba, a iskustvom, znanjem i poznanstvima koje mu omogućuju da nogom otvara vrata europskih klubova - vratio Dinamo u igru!

Odlaskom iz UEFA-e nestala je i posljednja barijera da se Boban vrati svojoj kući! Dakle, hoće li Zvonimir Boban biti spasitelj Dinama čini se kako ovisi isključivo o njemu, njegovim afinitetima, ambicijama i želji! Da se pita navijače; još jučer bi imao svoj prvi radni dan u Maksimirskoj 128.



Tagovi

Zvonimir BobanGNK DinamoUEFAIzvršni odbor UEFA-eHNS

Ostale Vijesti