Tibor Jurjevic/PIXSELL
Tibor Jurjevic/PIXSELL

Bjelica oteo Riječanima igrača iz 'njihovog dvorišta' za 100 tisuća eura, danas službeno predstavljanje

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 10:00

Osječani su zakazali konferenciju za medije u 13:30 sati na kojoj će biti predstavljeni hit ofenzivac 2.HNL, baš kao i talentirani srpski napadač.

Prvo su se spominjali Istra 1961 i Šibenik, zatim je u utrku uključila i Rijeka, a odnekud se pojavila informacija da je i Dinamov protivnik iz grupne faze Europske lige, Rapid Beč, također zainteresiran za dovođenjem Kristijana Fućka, hit igrača 2. HNL.

Predsjednik Rijeke, Damir Mišković, u nedavnom je razgovoru za hrvatske medije istaknuo kako je Rijeka poslala ponudu 'primjerenu za igrača 2.HNL'. Nekoliko dana kasnije, ispostavilo se da ta ista ponuda Rijeke ni izbliza nije zadovoljavala čelnike Orijenta 1919, prije svega dvojac MatijašKoljanin, te je ona odbijena bez imalo razmišljanja.

Cijelu situaciju pratio je i Osijek. Bjelica je reagirao, ponuda je bila konkretna i za Sušačane zadovoljavajuća pa će tako Kristian Fućak danas i službeno postati novi igrač Bijelo – plavih. Iznos transfera, prema neslužbenim informacijama, iznosi 100 tisuća eura, dok je Rijeka navodno nudila tri do četiri puta manji iznos, s tim da bi u sklopu transfera put Krimeje preselili neki talentirani igrači iz Rijeke koji trenutno nisu u ozbiljnim kombinacijama Gorana Tomića.

Orijent 1919 je trenutno vodeća momčad 2. HNL, a prema našim informacijama, na Krimeji su spremni otići 'all in' i napraviti sve u njihovoj moći da dogodine igraju u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Okosnicu momčadi čine mladi dečki, djeca Rijeke i Orijenta 1919, s tim da je tu nekoliko senatora koji 'drže red u svlačionici'. Do jučer, jedan od tih senatora bio je i Vedran Gerc, ali on je otišao u igračku mirovinu. Po završetku karijere ostaje u klubu, radit će s mlađim uzrastima, a njegovim odlaskom, baš kao i ovim brzanca s Grobnika koji će danas u 13:30 sati u Gradskom vrtu biti predstavljen kao novi igrač Osijeka, jasno je da na Sušaku moraju raditi na novim pojačanjima u napadu.

Trener Edo Flego i njegov pomoćnik Matija Petrović sigurno već imaju u svojim mislima neke igrače koji bi se idealno uklopili u ono što oni rade na Krimeji, a za očekivati je, znamo li kako Orijent 1919 radi posljednjih godina, taj netko bude iz 'riječkog bazena'.

Što se tiče Osijeka, osim dolaska Fućka, danas će kao novi član kluba biti predstavljen i Mihajlo Baić, srpski napadač o čijem ste dolasku u Gradski vrt prvi moli saznati na Germanijaku.

Baić je dijete Zvezde, posljednjih godinu dana igrao je za Čukarički, a 19-godišnjak iz Subotice upisao je i jedan nastup i jedan pogodak za U-19 reprezentaciju Srbije.

Spomenimo za kraj kako je Osijek ove srijede dogovorio transfer crnogorskog lijevog beka Nikole Janjića koji je s klubom potpisao četverogodišnji ugovor, ali će on do kraja sezone ostati u svojem sadašnjem klubu Sutjesci.


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekKristian FućakNK OrijentNK Orijent 1919Orijentnogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti