Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bjelica: "Bili smo bliže pobjedi nego Hajduk, a Žaper i Nejašmić su ponajbolji zadnji vezni u ligi"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 22:07

Strateg Osijeka žali za promašenim prilikama, ali i dodaje kako se do kraja ima još puno za igrati

Kada se podvuče crta, Osijek nakon derbija s Hajdukom u Gradskom vrtu ima za čime žaliti. Nenad Bjelica se nakon remija bez golova složio s tom konstatacijom, dodavši kako je Osijek bio taj koji je pred svojim navijačima bio bliže trobodu.

„Generalno smo bili bolja momčad, s boljim šansama na utakmici. Kada momčad poput Hajduka limitirate onda ste odradili posao. Stvorili smo četiri, pet dobrih šansi i kada to ne materijaliziraš onda ne možeš niti pobijediti. Ali zadovoljan sam načinom na koji smo igrali, imamo dobar niz od pet utakmica u kojima nismo primili pogodak. Stabilni smo i gledamo prema naprijed“, rekao je strateg Osijeka.

Prvi dojmovi sugeriraju da je vezna linija Osijeka, a osobito Žaper i Nejašmić, izvojevala pobjedu u središnjici terena, zbog čega su Osječani imali terensku inicijativu veći dio utakmice.

„Ma svi smo bili dobri i svi su odradili svoj posao na najbolji način. Što se Žapera i Nejašmića tiče, oni se potvrđuju iz utakmice u utakmicu i radi se o sjajnim zadnjim veznim igračima, jedni su od najkvalitetnijih u ligi. Kažem, žao mi je da nismo zabili iz tih prilika pogodak, ali isto tako smatram da smo bili bliže pobjedi nego što je to bio Hajduk“.

Derbi u Gradskom vrtu nije dao previše odgovora, osim da je Dinamo sada dodatno pobjegao na vrhu. Bjelica, međutim, podvlači da se do kraja sezone ima još puno toga za odigrati.

„Puno je još do kraja, mi imamo dva derbija u gostima dok Dinamo koji je dva boda i utakmicom manje, ima još četiri derbija do kraja prvenstva. Tako da je još jako puno bodova u igri i ukoliko mi nastavimo igrati kao do sada onda ćemo biti konkurentni do kraja prvenstva. Osobito ako sada dobijemo u Koprivnici, nedostajat će nam nekoliko igrača zbog kartona, ali sada nam je ta utakmica presudna“.



Tagovi

HNLOsijekHajdukNenad BjelicaDarko NejašmićMihael Žaper

Ostale Vijesti