Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bod u Gradskom vrtu slavi Dinamo, Osijek žali za Caktaševim promašajem

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 21:39

S obzirom na prikazano Hajduk može biti zadovoljan i bodom

 Hajduk se kući vraća s bodom iz Gradskog vrta nakon remija od 0:0 s Osijekom koji može žaliti nakon promašenog penala Mije Caktaša i prilika koje su stvarali pred vratima Lovre Kalinića. Ovim rezultatom najsretniji je Dinamo koji sad ima sedam bodova prednosti ispred Hajduka i dva ispred Osijeka od kojeg ima utakmicu manje.

Derbi koji je trebao odgovoriti na neka pitanja donio je dodatna pitanja. Povlačit će se sigurno nakon utakmice odluke suca Frana Jovića kod kaznenih udaraca. Hajduku je prvo dosudio jedanaesterac kad je Krovinović pao nakon duela sa Žaperom. No, nakon provjere VAR-a poništio je svoju odluku. Dojam je da je presudio intezitet prerkršaja u toj 18. minuti kad je nakon tri minute pregledavanja snimke promijenilo mišljenje Jovića.

Slična situacija događa se na drugoj strani u 29. minuti. Ferro je nekoliko puta u istom prodoru pokušao zaustaviti Lovrića kojeg na kraju ruši u kaznenom prostoru. Na prvu Jović pokazuje drugi žuti karton Lovriću, koji je prvi zaradio već u šestoj, zbog simuliranja. Skočile su tribine na odluku Jovića. Ostati s igračem manje u ovakvoj utakmici nije bila opcija za Osijek, a javio se ponovno i VAR te pozvao Lovrića da pogleda snimku. Nakon pregleda, opet promjena odluke. Poništava karton Lovriću i pokazuje na bijelu točku.

Već se klupa Hajduka hvatala za glavu. Izvođenje preuzima na sebe Mijo Caktaš, bivši kapetan Splićana, i taman se s domaćih tribina moglo čuti kako će ga zabiti sad za gušt. Stavio je Caktaš loptu na bijelu točku, zaletio se i već poslao Lovru Kalinića u stranu, ali i šokirao tribine. Pokušao je izvesti 'panenku', a ta odluka obila mu se o glavu jer lopta leti visoko preko vrata. Propuštena šansa za doći u vodstvo.

Na kratko je Caktaš ispao iz ritma zbog te situacije, ali zaprijetio je još nekoliko puta dok ga nije Bjelica odlučio zamijeniti u 72. minuti s Boharom.

Možemo kazati da je u prvom poluvremenu više od igre u fokusu bio Jović. Osim odluka koje je mijenjao nakon konzultacija s VAR-om imao je i problema s komunikacijskom opremom. Zbog toga je na tri minute pauzirana utakmica, a onda je i morao donijeti odluku da osam minuta produži prvi dio.

Unutar tog perioda nismo vidjeli konkretnijih prilika za koje su se vratari trebali posebno truditi pa se na odmor otišlo bez golova.

U drugi dio Osijek ulazi još opasniji. Ostavili su Hajduk bez opasnijeg udarca za gol, a s druge strane nekoliko puta su stvarali šanse kojima se dizala panika u obrani gostiju. Tako je bilo primjerice kad je Lovrić iz kornera pokušao iznenaditi Kalinića u 52. minuti ili u 53. kad su pritisnuli Hajduk, a pokušaj Caktaša iz daljine završio malo iznad vratnice.

Bila je panika i u 69. minuti kad je udarac Lovrića prošao kroz šumu nogu, a gol spriječio Kalinić. Vratar gostiju nije sigurno uhvatio loptu, a pokušao mu je oduzeti Mierez s kojim je na kraju izvukao situaciju u svoju korist.

Do kraja je Hajduk imao nekoliko jalovih pokušaja koji nisu stvarali opasnost domaćima. Momčad Nenada Bjelice bila je nabrijanija na pobjedu, rečeno narodskom floskulom. Na kraju dojam je da je Hajduk osvojio bod, a Osijek propustio osvojiti tri s obzirom na govor tijela i htijenje ove dvije momčadi.

1.HNL, 29.kolo, Zagreb

Hajduk – Osijek 0:0

Stadion: Gradski vrt, Osijek. Gledatelja: 7181.

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Luka Pušić (Zagreb). VAR: Igor Pajač (Zelina). AVAR: Brout Križarić (Čakovec).

Strijelci: /

Žuti kartoni: Kristijan Lovrić, Roman Mierez, Mijo Caktaš, Yevgen Cheberko (Osijek); Ferro, Marko Livaja (Hajduk)

Crveni kartoni: -

Osijek: Ivušić - Grgić, Bralić, Lončar (86' Jurčević), Čeberko- Nejašmić, Žaper - Kleinheisler(72'. Fiolić), Caktaš(72' Bohar), Lovrić (81' Fućak) - Mierez (81' Topčagić)

Hajduk: L. Kalinić - Ferro(74' Katić), Elez, Melnjak - Mikanović, Grgić, Fossati, Sahiti - Krovinović - Livaja, N. Kalinić(74' Biuk)

 

1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 0:1

Istra 1961 – Rijeka 0:2

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 2:0

Osijek – Hajduk 19.30

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 18.00 



Tagovi

HajdukOsijek

Ostale Vijesti